Det nye SAS tar form – åpner ny rute til USA

Ny interkontinental flyrute fra SAS i dag: Fra juni starter selskapet daglige avganger til Atlanta. Ruten flys med en Airbus A330. Foto: Airbus

Det tok ikke lang tid å se endringer i SAS etter at selskapet nylig fikk nye eiere i Air France-KLM. I dag melder SAS at selskapet åpner en helt ny interkontinental rute.

Det skjer når selskapet setter i gang en ny rute fra København til Atlanta i USA. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport er verdens største flyplass målt etter antall passasjerer.

Ruten skal flys hver dag fra 17. juni, og med gode avgangstider for norske reisende. I vintersesongen flys den fem ganger i uken.

Delta-hovedbase

I sommerprogrammet vil avgang fra København bli klokken 13.10, og ankomst København klokken 10.20 på returen fra USA.

Avgangen er så sent på dagen slik at nordmenn enkelt kan rekke rutetiden fra København. Ankomsten er også godt tilpasset retur fra Kastrup tilbake til norske flyplasser.

At den nye ruten går nettopp til Atlanta og Hartsfield-Jackson flyplassen er ikke tilfeldig. Dette er hovedbasen for en annen av SAS sine nye partnere – den amerikanske flygiganten Delta Air Lines.

En del av avtalen

Den nye ruten er det første synlige utslaget av at SAS har fått nye eiere.

Som en del av redningsplanen for SAS ble det bestemt at SAS skulle flytte til Sky Team, der deres nye deleiere Air France-KLM hører hjemme sammen med blant annet amerikanske Delta Air Lines.

Fra i vår skal SAS derfor forlate verdens største flyallianse, Star Alliance, som selskapet var med å danne i 1977.

Nå blir det en ny hverdag, både for SAS og selskapets kunder.

Lett tilgjengelig

Med rute til Atlanta får SAS sine kunder tilgang til det enorme og verdensomspennende rutenettet Delta Air Lines har derfra.

– Denne utviklingen betyr et utvidet tilbud for SAS-passasjerer. De kan nå se frem til å nå flere nye og spennende destinasjoner i det sørlige USA, Karibia og Latin-Amerika, alt lett tilgjengelig fra Atlanta, sier konsernsjef i SAS Anko van der Werff.

Den nye SAS-ruten går til Hartsfield–Jackson flyplassen som er gigantisk på de fleste områder. I 2022 hadde den 94 millioner passasjerer, og tilbyr ruter til langt over 200 reisemål verden rundt.

Økt USA-program

Den nye USA-ruten kommer i tillegg til den øvrige og stadig økende satsingen SAS har på interkontinentale ruter.

Fra Oslo flyr SAS, som eneste selskap, daglig mellom Gardermoen og New York med ruten til Newark-flyplassen. Dette er en destinasjon som flys også fra Stockholm og København.

SAS øker også frekvensen til USA i sommer fra København, slik flysmart24 har skrevet tidligere.

Flere daglige avganger til New York

I tillegg til Newark flyr SAS også en daglig avgang til den mer sentralt plasserte flyplassen John F. Kennedy: Den vil i sommer ha opptil to daglige flyvninger.

Ruten mellom København og Boston skal opereres daglig:

Det er en økning fra seks til syv ganger per uke i sommerprogrammet. I tillegg vil en fjerde ukentlig flyvning bli lagt til fra København til Toronto.