Flere flyplasser innfører luksus-tilbud for turister

Nå kan det bli slutt på å oppholde seg i travle og trange flyplassterminaler. I alle fall for dem som reiser fra Spania og vil kjøpe seg personlig behandling. Foto: Shutterstock

I de siste årene har etterspørselen etter luksuriøse tilbud økt blant turister i Spania. Flere av landets flyplasser introduserer nå også slike tjenester.

En av de første flyplassene som vil innføre et nytt premium-tilbud er lufthavnen i Málaga. Flyplassen er innfallsporten til Costa del Sol.

Der skal det bli mulig å bestille seg en spesialoppvartning som skal gjøre flyreisen til en mer behagelig opplevelse, skriver den spanske avisen Diario Sur.

Eksklusiv oppvarting

Da skal man kunne bestille henting hjemme. I tillegg få spesialbehandling på flyplassen for seg selv og bagasjen for å unngå alle køer.

De kundene som kjøper denne tjenesten skal få nyte oppvartning i eksklusive omgivelser, mens man venter på flyavgang. Servicen gjelder helt til kunden er ført frem til flyet og er klar for ombordstigning.

Málaga blir slett ikke den eneste flyplassen som får dette tilbudet, ifølge direktør María José Cuenda i Aena. Aena er spanjolenes parallell til vårt Avinor.

Vil koste

Det er også klart at andre av landets flyplasser – Barajas i Madrid, Barcelona El-Prat, Palma de Mallorca, Ibiza, Valencia og Sevilla – også kommer til å lansere samme tilbud etter hvert.

Flyplass-selskapet legger ikke skjul på at dette tilbudet retter seg til den mer kjøpekraftige delen av markedet.

Prisen for VIP-servicen vil ligge på mellom 200 og 600 euro, eller fra 2 300 til 7 000 norske kroner.

Merker økt krav

Aena-selskapet melder at stadig flere flyreisende ønsker seg et alternativ til å vente i terminalen på at flyet deres skal gå.

Selskapet driver en rekke lounger, Sala VIP, på de fleste større flyplassene.

Der kan reisende slappe av i rolige og mer behagelige omgivelser. Her kan de også nyte mat og drikke, som er inkludert i inngangsbilletten.

Her har man merket en økning på 30 prosent flere besøkende de senere årene.

VIP også på Gardermoen

Det nye VIP-tilbudet som kommer i Spania, ligner mye på et VIP-tilbud som i mange år har eksistert på Oslo Lufthavn.

Dette var i sin tid et tilbud eksklusivt for kongefamilien og det diplomatiske korps, men har etter hvert blitt et tilbud som er åpnet for alle, slik flysmart24 har skrevet om.

Oslo Lufthavns VIP-service er en egen liten terminal som ligger kloss inntil flyplassen. Denne terminalen har blitt åpnet for alle, selv om den i praksis brukes av norske og internasjonale næringslivstopper som vil ha diskresjon rundt reisene sine.