Her får du samme VIP-behandling som kongen

Kunne du tenke deg å reise fra en eksklusiv terminal, få din egen lounge der du kan  kose deg med mat og noe sprudlende og så bli kjørt frem til flytrappen i en svart limousine noen minutter før flyet ditt skal gå? Slik som kongefamilien?

Det er fullt mulig på Oslo Lufthavn. Men, det koster flesk. Regningen for et opphold i VIP-huset på Gardermoen kommer raskt opp i atskillige tusen kroner, hvis man er en liten gruppe.

Oslo Lufthavns VIP-service er en egen liter terminal som ligger kloss inntil flyplassen. Huser er tilbud først og fremst for kongehuset, regjeringen, diplomatiet og internasjonale næringslivstopper som vil ha diskresjon rundt reisene.

Tilbudet er imidlertid åpent for alle som vil betale for en slik opplevelse, det er bare ikke veldig mange privatpersoner som benytter seg av det. Og noen gjester er ikke ønsket. Som grupper som har til hensikt å arrangere utdrikkingslag eller legge andre festlige anledninger til de eksklusive lokalene.

– Det offentlige Norge er VIP-terminalens primærkunder. Passasjeroppdrag gjennomføres hvis det er mulig, sier kommunikasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, til flysmart24.no.

Artikkelen fortsetter under bildene

I fjor hadde flyplassen 169 private oppdrag på VIP-terminalen, et tall som omfatter 504 besøkende.

I denne terminalen gjøres det ikke forskjell på folk.

Selv om de private oppdragene som regel er næringslivstopper, forekommer det også at vanlige privatpersoner kjøper seg adgang:

– Ja, det skjer og de får samme behandling. Det er gjerne gjester som ønsker en sømløs og effektiv reise, sier Andersen.

Det skjer sjelden at Oslo Lufthavn sier nei til forespørsler om å få bruke VIP-fasilitetene. Blir noen nektet?

– Vi aksepterer mange, men ikke alle passasjeroppdrag. Dette fordi det er det offentlige Norge som prioriteres. Det er således lite ønskelig med festlige lag på VIP-terminalen, i og med at dette skal være en terminal som til enhver tid skal kunne håndtere reisende som av forskjellige årsaker som ønsker en sømløs og effektiv reise, sier Andersen.

Prisnivået gjør nok at mange styrer unna VIP-huset som festarena. For første person er prisen på 4.995 kroner. Det er mulig å være 10 i følget, og for hver av de øvrige personene er prisen 1.995 kroner. Barn under 16 år går gratis.

Dette du får for pengene:

Det er mulig å kjøre bil helt til døren der blir du møtt av VIP-teamet og får personlig oppfølging fram til du er om bord i flyet.

Det er privat sikkerhetskontroll uten kø. Innsjekk, boardingkort og bagasje til innsjekk blir tatt hånd om for deg. Reiser du ut av Schengen skjer passkontrollen helt køfritt.

VIP-huset består av flere salonger (lounger) der de fleste har utsikt til flyside. I hver av loungene og møterommene er det egne kaffe og te buffeter med frukt, sjokolade og nøtter. Mineralvann, champagne og øl er også tilgjengelig. Det er fri tilgang til internett.

Det er mulig å forhåndsbestille servering fra egen VIP-meny.

Det er mulig å ha med egne møte- eller følgepersoner som sminkør, frisør eller andre assistenter, skriver flyplassen selv om sitt tilbud.

VIP-teamet passer tiden for deg og når flyet er klart til ombordstigning blir du kjørt direkte til flyet med privat transport. Du eskorteres fra bilen og helt inn i flyet.

På samme måte som ved avreise kan man også kjøpe denne tjenesten ved ankomst, eller hvis man befinner seg i transitt på Oslo Lufthavn.

Lik flysmart24.no på Facebook