Nå kan flere kjøpe seg forbi flyplasskøene

Ryanair får nå slippe sine reisende gjennom hurtigkøen på Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Tilbudet om å kunne bruke hurtigkø gjennom sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn var lenge forbeholdt reisende som kunne vise frem billett på business-klasse eller som hadde gullkort hos flyselskapene.

Det var SAS som først introduserte Fast Track, som tilbudet heter, på Gardermoen. Etter hvert har de fleste nettverkselskapene som British Airways, Lufthansa, KLM og Air France også åpnet for hurtigkø for sine businessklasse-kunder.

Det første flyselskapet som åpnet for at også de som reiste på billigbilletter kunne kjøpe seg adgang til Fast Track var Norwegian.

Først kostet det 70 kroner å kjøpe denne tjenesten, nå har prisen steget til 102 kroner per person.

Nå har også ultra-lavprisselskap Ryanair tatt dette tilbudet inn i sitt produkt, og gir de reisende anledning til å kjøpe seg forbi de vanlige sikkerhetskøene.

Satser mer på forretningsreisende

Omstridte Ryanair, som er beryktet for sine mange regler og for å tilby sine ansatte dårlige arbeidsvilkår, tar 100 kroner for denne tjenesten – hvis man ikke reiser på Flexi Plus der hurtigkø er inkludert i prisen.

Ryanair flyr fire ganger daglig på hverdager til henholdsvis London Stansted og til Litauens hovedstad Vilnius.

Det raskt voksende irske lavprisselskapet har gjennom de siste årene bevisst satset på å trekke flere forretningsreisende om bord i sine fly, og oppgir at en av fem av de reisende er folk på jobbreise.

Selskapet fikk nylig på plass avtalen med OSL om å slippe til i hurtigkøen:

-Ja, vi har nylig startet med å selge Fast track på Oslo Lufthavn, og våre norske kunder og besøkende er meget glade for muligheten til å kunne velge dette tilbudet til sine reiser med Ryanair, skriver selskapets salgssjef for Norden og Baltikum, Chris Lundshøj til flysmart24.no.

Status og fleksible billetter gir adgang

SAS og Norwegian har sine egne hurtigkøer. SAS’ Fast track ligger i den gamle avgangsterminalen, og det er reisende i Plus-klassen eller som har gull eller diamantkort som slipper inn i denne køen. Sølvkortkunder har også adgang i ferietider.

Også hos Norwegian er det reisende på selskapets Flex-billetter som har hurtigkø-adgang inkludert i billettprisen. For 102 kroner, uansett hva du har betalt for lavprisbilletten, slipper selskapet deg til i sin hurtigkø. Norwegian holder til i den nye delen av flyplassen, på vestsiden.