SAS må ha spansk flyhjelp i sommer

Spanske Air Nostrum blir å se på SAS-ruter også i Norge denne sommeren. Foto: Air Nostrum

Det er absolutt ikke sikkert at du skal reise med et SAS-fly denne sommeren. selv om du har kjøpt en SAS-billett og flyet du skal reise med er malt med SAS’ kjente utseende.

Selskapet har i sommer rundt 30 fly i aktivitet som selskapet har leid inn for å sikre at sommerprogrammet går som oppsatt. SAS har leid inn i en rekke fly fra det Dublin-baserte selskapet CityJet og Regional Jet fra Estland.

LES OGSÅ: Fortsetter å selge taxfree på flyene tross salgssvikt

I tillegg blir det spansk innslag i SAS’ flyflåte også denne sommeren. Selskapet har leid inn to fly fra regionselskapet Air Nostrum. Det har sitt hovedkontor i Valencia og er franchise-operatør for Iberia og er satt opp for å fly en rekke av SAS’ ruter i Skandinavia og nedover kontinentet.

Blir å se også i Norge

Flyene skal bl.a. operere på ruter til og fra Oslo, Bergen og Stavanger. Det ene av flyene er allerede «i jobb» for SAS, mens det andre blir satt inn i SAS-ruter når flyselskapenes sommerprogram starter i slutten av mars.

De øvrige innleide selskapene flyr for SAS på lengre kontrakter, og er godt integrert i SAS-systemet allerede.

Har fått godkjent innleie

Også Norwegian har gjort en del forberedelser for innleie av «fremmede fly» til sommeren, hvis det skulle oppstå behov. Selskapet søkte og fikk innvilget muligheten for å leie inn fly fra flere selskaper i fjor høst, og den rettigheten har varighet over sommeren. Blant annet gjelder dette Titan Airways.

Norwegians ledelse har imidlertid vært klar på at selskapet denne sommeren skal klare å gjennomføre sitt ruteprogram med eget flymateriell, men at det har fått godkjent muligheten for innleie «for sikkerhets skyld.»

LES OGSÅ: Da Kjos kom til USA-flyplassen, skiftet den navn

LES OGSÅ: Dette solsikre feriemålet knuser alle rekorder