Kan få to daglige avganger fra Oslo

Emirates flyr i dag en gang per dag fra Oslo Lufthavn til Dubai. Foto: Carlos Delgado

Det Dubai-baserte flyselskapet Emirates kan etter hvert få to daglige avganger mellom Oslo Lufthavn og Dubai.

Selskapet har vokst kraftig i hele Skandinavia siden det startet med rute til København i 2011, og også Oslo-ruten fikk et betydelig løft i løpet av fjoråret.

Både i Stockholm og København har den øke etterspørselen etter selskapets produkter vært så kraftig at man i Sverige har gått opp til to daglige avganger på fast basis i helgene fra 8. desember i fjor.

I København satte selskapet fra 2015 inn kjempeflyet Airbus A380 på den daglige rundturen. Det er verdens største passasjerfly, og med en kapasitet på 615 passasjerer i den versjonen som flyr på Kastrup.

To ganger daglig solgte godt i Norge

I Norge har trafikken også utviklet seg svært positivt, men foreløpig har selskapet begrenset sin satsing til den ene daglige avgangen til Dubai. Et forsøk i sist jul med selge inn to daglige avganger på utvalgte dager gikk meget bra, men foreløpig er det ingen konkrete planer om å øke trafikken på mer permanent basis.

-Vi gjennomførte en rekke «doble dailies» i høysesongen rundt jul og disse var vi svært fornøyd med. Det virker som om produktet vårt er godt likt i det norske markedet, noe som gjenspeiler seg i at vi også ser at medlemsmassen i vårt lojalitetsprogram «Skywards» viser en fint vekst, sier Norge-sjefen i Emirates, Terje Grue, til flysmart24.no.

Åpen for muligheten for to daglige

Han lukker ikke døren for en økning i antall daglige anløp, men er forsiktig når han omtaler selskapets videre planer i Norge:

– Når det gjelder produksjonen over lengre tid, så er det foreløpig ingen endringer i vårt rutetilbud. Vi fortsetter med vår daglige rundtur, men holder hele tiden øynene åpne for nye muligheter i markedet, opplyse selskapets Norge-sjef, Terje Grue til flysmart24.no.

I tillegg til en stor aktør på passasjersiden, har Emirates fått en viktig posisjon for sin cargo-kapasitet østover siden starten på Gardermoen i 2014.

Hver dag fylles den daglige avgangen med Boring 777-300ER med flere titalls tonn med last, hovedsakelig norsk laks som skal til markedene i Asia og Midtøsten. Rekorden var 50 tonn på en dag.