Ferien på hotell Peace ble et støymareritt

Det var ved dette hotellet. Peace Laguna, at byggestøyen var. Foto: Destination Thailand

Reisefølget til Phuket i Thailand opplevde ferien som alt annet en avslappende, men intens støy fra tidlig morgen til nærmere midnatt hver dag. Den ulempen måtte reisearrangøren Ving betale en saftig kompensasjon for.

Transportklagenemnda for pakkereiser har gitt reisefølget medhold i at forholdene på ferieturen var langt verre enn det man kan akseptere, og besluttet at reisefølget får 12.000 i avslag – 40 prosent av reisens pris. Det dobbelte av hva arrangøren ville tilby.

Problemene ble oppdaget straks reisefølget kom til hotellet som paradoksalt nok het Hotel Peace Laguna i Ao Nang.

Det skulle bli alt annet enn «peace».

De ble møtt av en byggestøy som besto av smattring fra spikerpistol, kompressor og høytrykksbor som pågikk fra klokken 08 om morgenen og holdt på hele dagen til 22.45 stort sett hver dag de bodde der.

Arbeidet pågikk i inngangspartiet ved blokken der gjestene var innkvartert.

Etter fem dager orket de reisende ikke mer, og klaget til Ving over forholdene. De fikk da tilbud om et rom som var «litt bedre», men avslo fordi dette rommet ikke ville være tilgjengelig før tre dager før hjemreisen.

I tillegg til støy var også avstanden til stranden dobbelt så lang som oppgitt, på grunn av et annet byggeprosjekt som pågikk i hotellområdet.

Ving innrømmer at de kjente til støyforholdene på hotellet, men at dette ikke ble kommunisert til gjestene. Også hotellets sjef har vedgått de støyende forholdene.

Ving skriver at selskapet ikke hadde fått klager fra noen av de andre 400 gjestene som de har hatt på hotellet før denne episoden, og mener at det forklarer at støyen har tatt seg opp da de norske gjestene kom.

De tilbød seg derfor, etter litt frem og tilbake, å kompensere støyen med 6.000 kroner. Dette godtok ikke gjestene, og klaget saken inn for pakkereisenemnda.

Det ble et lønnsomt grep. Nemnda doblet nemlig denne summen og bestemte at gjestene skal ha en kompensasjon på 12.000 kroner fra Ving.

Lik flysmart24.no på Facebook