«Skrekkens terminal» på Oslo Lufthavn blir permanent

Oslo Lufthavns minst likte område, "skrekkens terminal" blir nå gjort permanent. Foto: Avinor

Det som på Facebook er blitt omtalt som «skrekkens terminal» på Oslo Lufthavn skal nå bli permanent. Om noen dager blir det også «buss for gangbro», et helt nytt begrep innen europeisk luftfart.

Den midlertidige tillatelsen til å bruke denne terminalen, som ligger sør for hovedterminalen, er blitt forlenget. Terminalen var midlertidig, og planen var at den skulle rives etter bruk.

Nå er alle slike planer skrinlagt:

-De midlertidige tillatelsene for gangbroen og gatene er forlenget til ut 2021 med en intensjon fra vår side om å gjøre bygget permanent, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.

LES OGSÅ: Lånte rabattbevis til kona – det ble en dyr tur til Gardermoen

Det betyr at OSL nå foretar utbedringer av denne terminalen. Det gjør de ved å bygge egne rullefortau, begge veier, som skal gjøre bruken enklere. Dette er en av områdene for flyavgang som det tar lengst tid å nå for de reisende, og ligger 250 meter unna hovedområdet.

– Vi har tatt til oss deres tilbakemelding om gangavstanden, og installerer nå rullefortau for å gjøre reiseopplevelsen bedre, sier Westher Andersen.

Terminaldelen ble bygget i 2012, og kostet 160 millioner kroner. Den skulle løse et midlertidig behov frem til den store flyplassutvidelsen sto ferdig. Det gjorde den i fjor. Så skulle den rives, men etter kraftige protester vil det ikke skje.

For de som ikke er klar over hvor denne terminalen ligger:

Det dreier seg om gatene B1 til B8, og ligger fysisk plassert et stykke unna hovedterminalen. Den er knyttet til terminalen med en lang gangbro, noe som irriterte så mange passasjerer da den ble bygget at den fikk en egen Facebook-gruppe som kalte den «skrekkens terminal.»

Artikkelen fortsetter under bildet

Her er inngangen til terminal sør. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Utbedringene får umiddelbare konsekvenser for de reisende.

Fra 9. oktober og i de fire påfølgende ukene vil gangbroen være stengt for å få utført byggearbeidene. Det etableres «buss for gangbro» i perioden hvilket betyr at de reisende fra Oslo lufthavn må benytte shuttlebuss når de skal reise fra en B-gate.

– Vi har opprettet en egen shuttle-buss-gate i innlandsterminalen. Passasjerveien til B-gatene vil bli skiltet via denne gaten, og bussene vil frakte de reisende til sine B-gater kontinuerlig. Den omlagte passasjertrasèen vil være godt merket i denne perioden, sier Westher Andersen.

Lik flysmart24.no på Facebook