Bjørn Kjos redder strandede Syden-turister

Norwegian tilbyr reisende som er rammet av konkursen i Primera Air billige billetter hjem. Foto: Norwegian

Norwegian har kastet seg rundt og tilbyr passasjerer som er rammet av konkursen i charterflyselskapet Primera Air halv pris slik at de kommer seg hjem.

Primera Air ble slått konkurs mandag kveld, og tusenvis av passasjerer er nå strandet på ulike Syden-reisemål i Europa uten flytransport hjem. Spesielt er turister fra Danmark hardt rammet.

Dessuten har mange reisende på mange av Primeras langruter blitt rammet av stansen og sitter nå i USA uten transport hjem til Skandinavia. Også disse skal kunne nyte godt av 50 prosent rabatt.

Derfor har Bjørn Kjos & Co å strak arm innført noe de kaller «redningspris» på billettene som alle som sitter fast etter Primera-konkursen kan kjøpe, melder selskapet i en pressemelding tirsdag. Tariffen er enkel: Halv pris, eksklusiv skatter og avgifter. Billettene selges så langt det er plass om bord.

Danske reisende er ekstra hardt rammet av konkursen. Der skulle tusenvis av feriegjester ha reist ut og inn i disse dager for å komme til sine feriemål, eller hjem igjen.

Norwegian presenterer tilbudet på følgende ruter: Fra København til Malaga, Palma de Mallorca, Las Palmas og  Chania. Fra London til New York, og fra Paris til New York (EWR og JFK) og til Boston.

Tidligere tirsdag kunne vi melde at Norwegian vil overta flyvingene for Primera på reisearrangøren Solias norske rute fra Oslo til Madeira.

Tilbudet gjelder til 14. oktober.