Forbyr solsenger og barer – truer med megabøter

Greske myndigheter har laget en liste over nær 200 strender det det skal være fri adgang og forbud mot solsenger og barer. Illustrasjonsfoto: Knut-Erik Mikalsen

Greske myndigheter har satt foten ned for uhemmet kommersiell virksomhet på landets strender.

De nye tiltakene skal sikre at fastboende og turister skal ha fri adgang til sjøen.

Derfor har to av landets statsråder nå lagt frem en liste over 198 strender der det blir forbudt med de typiske turistaktivitetene:

Det blir ikke lov å sette ut solsenger eller parasoller til leie. Det blir heller ikke anledning til å sette opp barer på de aktuelle strendene, skriver den greske nyhetstjenesten GTP.

Trues med kjempebøter

De som måtte forsøke å bryte det nye forbudet, risikerer bøter på opp mot 60 000 euro eller i overkant av 700 000 norske kroner.

De strendene som omfattes av forbudet ligger på ulike steder i Hellas, men omfatter kjente turistøyer som blant annet Lesvos (Lesbos) og Syros (Siros).

Målet med dette prosjektet er klart:

Tar seg til rette

Myndighetene vil hindre at kommersiell virksomhet skal oppta areal som begrenser folks muligheter til å finne seg et sted for ro og rekreasjon.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har både restauranter og hoteller tatt seg til rette på flere strender. Der har de satt opp gjerder og laget egne områder hvor de har forlangt at folk skal betale for å slippe inn.

Dette til tross for at det har dreid seg om offentlige strender.

Legger listen lavt

Derfor tar myndighetene nå grep for å hindre ulovligheter.

Myndighetene legger listen svært lavt for å sikre at det ikke kommer opp faste eller mobile installasjoner, som hindrer allmenhetens adgang til de nær 200 strendene:

Det blir forbudt å sette opp vegger og bygninger, sette opp gjerder og planter som kan hindre allmenn adgang til strendene.

Det blir til og med forbudt å plassere kjøretøy slik at de kan hindre folks tilgang til strand og sjø.