Innfører turistskatt denne måneden

Flere områder på Algarve-kysten innfører turistskatt, blant annet her i Albufeira. Foto: Shutterstock

Stadig flere byer og land innfører turistskatt. Nå er det enda et av Europas mest populære feriemål som forlanger at turister skal betale ekstra for å komme på besøk.

Denne gangen dreier det seg om Algarve-kysten i Portugal.

En av de mest ettertraktede regionene i det populære ferielandet har gitt kommunene grønt lys for å innføre skatten.

De første kommunene har allerede innført skatten fra forrige måned.

Følger etter

Til nå har betaling av turistskatt vært avhengig av hvilken by eller hvilket distrikt på Algarvekysten man har besøkt. Steder som Faro og Olhão, har tidligere innført skatten.

Nå skal skatten betales i flere områder i regionen, blant annet i charterfavoritten Albufeira som vil innføre turistskatt fra 21.mai, skriver avisen The Portugal News onsdag.

I en pressemelding fra regionmyndighetene heter det at pengene som kommer inn, skal brukes til miljømessige tiltak som følge av turismen.

Skatten i regionen har to nivåer. I toppsesongen, fra april til oktober, blir den på 2 euro per person, mens den i de øvrige månedene blir på 1 euro.

Slitasje fra turismen

Skatten vil bli avkrevd for maksimalt syv dager, med unntak for alle barn under 13 år som er fritatt.

I tillegg til miljømessige tiltak vil pengene gå til vedlikehold av populære steder som blir utsatt for slitasje som følge av turismen.

Algarve har en rekke populære feriemål, blant annet Albufeira som mange norske turister har som favoritt.

Flyruter fra Norge

Algarve-området er kjent for sine lange strender og rike underholdningstilbud, og er tilgjengelig via flere direkteruter fra Norge til flyplassen i Faro.

Ved siden av Albufeira er også steder som Praia da Rocha, Armacao de Pera, Vilamoura og Tavira kjente feriemål for norske charterturister.

De to sistnevnte er ikke minst populære blant turister som liker å spille golf.