Nytt flyselskap på vingene i dag – Oslo på ruteplanen

Det er ikke hver dag Europa får et nytt flyselskap. Det skjer imidlertid onsdag når Lufthansa City Airlines tar av for første gang. Foto: Lufthansa

Europa får et nytt flyselskap i dag. Det er flygiganten Lufthansa som står bak dette selskapet, som har fått navnet Lufthansa City Airlines.

Allerede neste år kan Oslo Lufthavn stå på selskapets ruteplan.

Første avgang er fra flyplassen i München klokken 09.10 onsdag, og den første Lufthansa City-flyvningen har rutenummer VL2508 og skal til Birmingham i Storbritannia.

Med dette selskapet har tyske Lufthansa nok en gang styrket sin posisjon som flykonsern i Europa.

Kraftig utvidet

Selskapet har foreløpig en nokså begrenset ruteplan, men Lufthansa har allerede varslet at denne vil bli kraftig utvidet.

Selv om det ikke er bekreftet ennå, har Lufthansa tidligere gått ut med at både Oslo og Helsingfors er på den fremtidige ruteplanen. Det gjelder derimot hverken Stockholm eller København.

Lufthansa City satser på Airbus-fly, og den første avgangen skjer med en Airbus A320neo.

Begge knutepunktene

Lufthansa City skal betjene begge selskapets knutepunkter i Tyskland, Frankfurt og München.

Sjefen for det nye selskapet, Jens Fehlinger, legger ikke skjul på at ambisjonene er store:

– Lufthansa City Airlines er forpliktet til å posisjonere seg i det europeiske kort- og mellomdistansesegmentet fra München og Frankfurt. Det er en stor investering i fremtiden som vil styrke Tyskland som luftfartssted, sier Fehlinger.

Flere ruter

Det første flyet skal i første omgang fly til Birmingham, Düsseldorf, Köln, Hannover og Bremen.

Fra torsdag 27. juli vil det andre flyet, en Airbus A319, fly til Bordeaux, Hamburg og Berlin. 

Med den planlagte flåteutvidelsen vil Lufthansa City Airlines komme med flere destinasjoner i Europa og bygge ut sitt nettverk.

40 nye fly

Lufthansa har i dag allerede et flyselskap for korte og mellomlange ruter. Det heter Lufthansa Cityline. Hva som skal skje med dette selskapet er uklart. Det kan bli lagt ned.

Etter de fem første flyene i Airbus A320-familien, vil flåten for Lufthansa City bli utvidet til minst åtte A320neo og ytterligere noen A319 i det kommende året.

Lufthansa har imidlertid lagt inn bestilling på 40 nye fly hos Airbus. Levering av de 40 nye flyene av Airbus A220-300-typen starter i 2026.