De betalte for feriehuset, så var over 50 000 kr tapt

Familiene så frem til koselige dager i Port d'Andratx på Mallorca. Slik ble det ikke. Foto: Shutterstock

Feriesvindelen er i gang. Gjester som trodde de hadde betalt over 50 000 kroner for leie av sommerhus på Mallorca, sto plutselig uten hus – og alle pengene tapt.

Før helgen kunne flysmart24 advare mot svindelen med sommerhus og hotell som blir bedrevet på mange feriesteder, i dette tilfellet på Mallorca.

To tyske familier bestilte og betalte det de trodde var et feriehus i Port d’Andratx, sørvest på den populære ferieøya, skriver den tyske avisen Donaukaurir.de.

Så kom det en melding

Gleden var stor da de fant et fint sommerhus som passet, og alle så frem til varme og solrike dager på den spanske ferieøya.

De bestilte huset på et nettsted som presenterte seg som «en av de ledende bestillingsplattformene for hoteller og feriehus.»

Så kom det en melding fra utleieren at huset ikke var tilgjengelig lenger, men at de kunne få leie et annet hus i samme område. De slo til og overførte 5 000 euro til utleieren, rundt 56 000 norske kroner.

Som sunket i jorden

Så skjer det som skjer i svindelsaker:

Da leieperioden nærmet seg og familiene ville ha informasjon om hvor de kunne hente nøklene, var «utleieren» som sunket i jorden.

– Da skjønte vi at vi var blitt lurt. Pengene ser vi nok ikke igjen, forteller familiene. De skaffet seg nytt hus, denne gang i Palma Nova, og fikk på den måten sin Mallorca-ferie.

Men, forteller de, svindelen satte sitt preg på ferien.

Politiet advarer

Som flysmart24 har skrevet før, har politiet og spanske myndigheter rykket ut med en kampanje for å hindre turister i å bli rammet av svindel og få en ødelagt ferie.

De har disse rådene til folk som er på utkikk etter hus eller hotell for ferien:

De ber folk være nøye med hensyn til hvilke nettsider de klikker seg inn på. De ber folk spesielt være obs på kombinasjonen billige leier og høye forskudd. Dette bør få alarmklokkene til å ringe.

Kom deg vekk fra nettstedet, dersom du under prosessen blir bedt om å forlate den plattformen du startet bestillingsprosessen på, heter det videre.