Avbrøt landingen – forklaringen vekker oppsikt

Flyet fra Eurowings var noen små sekunder forsinket. Det var nok til at kapteinen ikke ville lande. Foto: Shutterstock

Det er uhyre strenge regler for når fly får lande på den internasjonale flyplassen i Berlin. Det rammet et fly fullt av turister på vei fra Spania i helgen.

Forklaringen har vakt oppsikt.

På grunn av støy vil flyplassen holde antall flyvninger sent på kveldene nede.

Nattflyforbudet inntrer klokken 23.30. Sterkt forsinkede fly kan få lande inntil klokken 00 på natten, men der går grensen. Fra da av er flyplassen stengt frem til klokken 05 om morgenen.

Skulle rekke fristen

At kveldsfly opplever å bli forsinket, er ikke noe uvanlig.

Men det som skjedde med flyet fra selskapet Eurowings, som skulle fra Alicante til Berlin, hører absolutt med til sjeldenhetene, skriver den tyske avisen Tagesspiegel.

Flyet hadde opprinnelig avgangstid fra Alicante klokken 20.25, og pilotene hadde kalkulert med at landingen skulle kunne skje i god tid før siste frist for nattfly.

Ble forsinket

Så kom forsinkelsen.

Airbus-flyet med 212 passasjerer fikk ikke tatt av før klokken 21.30. Mannskapet i cockpit var imidlertid sikre på at de skulle klare å få landet før midnatt.

Det gikk helt etter planen. Lenge.

Flyet kom så langt inn mot flyplassen Berlin Brandenburg at det gikk inn for landing.

Så skjedde det uventede

Men så, kort tid før flyet tok bakken og med en høyde på bare 84 meter over bakken, avbrøt kapteinen landingen og tok flyet brått opp igjen.

Flykyndige passasjerer regnet med at det dreide seg om en «go around,» at flyet måtte gjøre et nytt landingsforsøk på grunn av vær eller elementer som befinner seg på flyplassen.

Har bekreftet

Men slik var det ikke.

Ifølge Tagesspiegel sa en passasjer senere at piloten hadde annonsert at de hadde ankommet ti sekunder for sent og derfor ikke kunne lande.

Eurowings har bekreftet hendelsen i ettertid, men stiller også spørsmål ved kapteinens beslutning om ikke å lande.

Flyet fløy videre til Hannover. Der er det 24 timers drift, i motsetning til på hovedstadsflyplassen.