Tømmer gjestenes safer på luksushoteller

Gjester på luksushoteller på Tenerife har blitt loppet for store verdier. Tyver har åpnet og tømt hotellsafer og fått med seg store verdier. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det nasjonale politiet på den største av Kanariøyene etterforsker en bølge av innbrudd og tyverier på luksushoteller på øya den senere tid.

Den kriminelle virksomheten har fått et betydelig omfang, og har rammet spesielt 4- og 5-stjerners hoteller.

Fremgangsmåten er den samme hver gang, skriver Policía Nacional i en pressemelding.

Tømmes for penger

Hotellsafer er blitt åpnet og tømt for penger, smykker og andre verdisaker.

I ett tilfelle skal en italiensk investor ha blitt frastjålet 3 000 euro i kontanter, som lå i safen på rommet hans. Det tilsvarer en verdi på 35 000 norske kroner.

En annen turist mistet en luksusklokke til 45 000 euro, eller 526 000 norske kroner, som han hadde lagt igjen i safen.

Innfører økt overvåking

Nå har hotellene innført strakstiltak.

Overvåkingen har blitt kraftig styrket. Hotellene har vært nødt til å ansette flere folk for økt kontroll med hotelldriften, skriver avisen Canarian Weekly.

Politiet mener den kriminelle virksomheten er godt organisert, og det er spesielt én ting som gjør at sakene skaper ekstra frustrasjon blant lederne i hotellbransjen:

Hjelp fra innsiden

Hotelleierne frykter nemlig at de som har utført innbruddene og tyveriene, kan ha hatt hjelp fra ansatte på de aktuelle hotellene.

Det typiske for sakene er at tyvene har greid å peile seg inn på rom, der det har vist seg å ha vært oppbevart spesielt store verdier.

Politiet tror at noen av de ansatte har plukket ut disse rommene, og så gitt romnumrene videre til gjerningsmennene.

Populær blant nordmenn

Raidene har foregått på hoteller på sørsiden av Tenerife, og rammet hoteller i blant annet ferieområdet Playa de la Americas og Costa Adeje.

Dette er svært populære områder for norske turister som besøker denne ferieøya.

Det er ikke kjent hvilke hoteller som konkret har blitt rammet av innbrudds- og tyveriraidene. Politiet vil heller ikke peke dem ut.