Skal du sikre deg en behagelig flytur, er det enkelte grep ekspertene anbefaler at du gjør før du setter av gårde til flyplassen.
Det å spise feil mat før flyturen er blant de tingene som kan få svært uheldige følger, advarer reise-eksperter. – Riktig mat er like viktig som å huske passet, sier de.
De har en klar anbefaling om hva du som flyreisende på langturer bør unngå, og hva de anbefaler at du spiser i stedet.
La det ligge hjemme
En av de klareste advarslene kommer ifølge avisen Daily Mail om en snack som svært mange setter til livs til daglig:
Salte snacks. – La potetgullet ligge hjemme, sier senior reise-ekspert Jessie Chambers hos reiseselskapet Global Work and Travel.
– Salt snacks er en oppskrift på katastrofe på en flytur, advarer hun.
Oppblåst i magen
Hun sier at den resirkulerte luften i kabinene er veldig tørr, og at salte snacks vil få deg til å føle deg enda tregere og oppblåst.
Chambers advarer også mot vanligvis sunne matvarer som linser, kikerter, brokkoli, blomkål og kål.
Disse kan være viktig i et sunt kosthold, men de er også beryktet for å forårsake gass og at gass kan utvide seg i luften, advarer hun.
Velg i stedet
Hun trekker også frem tyggegummi, alkohol, brus og kullsyreholdig vann.
Så, hva så med anbefalingene? De kommer her:
– Grillet kylling og stekte grønnsaker, eller en lett salat med fullkorn brød og en banan. Drikk alltid væske med stille vann før og under flyturen, er oppfordringen fra Jesse Chambers.
Hvis man vil ha seg litt frukt, anbefaler hun bananer eller sitrusfrukter.