Turistskatt et tema på flere populære reisemål

Las Palmas på Gran Canaria er et populært reisemål. Opposisjonen på øyene ber om at det vurderes egen turistskatt for å besøke Kanariøyene. Foto: Ving

Den økende turismen fører mange steder til stor belastning både på miljø og infrastruktur.

Mange populære reisemål har derfor innført en egen reiseskatt, slik at inntektene fra den kan bidra til å reparere og forebygge den slitasjen økt besøk medfører.

To populære reisemål vurderer nå å innføre en slik skatt. Den ene destinasjonen er Island, og den andre er Kanariøyene.

Hardt trykk fra store land

Blant de kanariske øyene er det bl.a. Gran Canaria og Tenerife som vurderer å innføre en slik skatt. Et eksempel som er presentert av myndighetene på øyene er en skatt på 3 euro natten, og dette vil årlig bety en inntekt på120 millioner euro til øyene, ifølge den britiske tabloidavisen Daily Express.

De mest populære av Kanariøyene – Gran Canaria og Tenerife – har vært utsatt for en voldsom økning de senere årene. Spesielt har trafikken fra store land som Tyskland. Også fra Norge har antall reisende økt kraftig, spesielt til Gran Canaria.

Foreløpig har den politiske ledelsen avvist å innføre en slik skatt, og minnet om at det ikke er sikkert at de gode tidene vil vare evig.

 

LES OGSÅ: Spanske feriemål må importere vann etter tørr vinter

 

Island vurderer også ny skatt

En annen av de raskt voksende turistdestinasjonene, Island, har også begynt å snakke om å innføre en egen turistskatt. Antall besøkende til øya har eksplodert de senere årene, med en kraftig økning i flytrafikken som resultat.

Derfor snakker myndighetene om å innføre en egen ankomstskatt.

-Vi har en unik natur som er følsom for belastning. Dette må vi verne oss mot, sier landets turistminister som ikke tror at besøkende vil reagere negativt på den ekstra kostnaden.

LES OGSÅ: Brasil kan bli neste for Norwegian

LES OGSÅ: Her finner du de billigste flybillettene