Brasil kan bli neste for Norwegian

Brasil håper på Norwegian ruter fra Europa til Brasil. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det norske lavprisselskapet Norwegian, som er ute i kraftig økonomisk turbulens for tiden, er i ferd med å legge nye planer for sin raske internasjonale vekst.

Etter at selskapet er i startgropa med å starte sine lenge omtalte operasjoner med utgangspunkt i Argentina, er det ifølge det danske luftfartsnettstedet Check-in.dk allerede klart at Kjos & Co allerede har gått i gang med det som etter all sannsynlighet er neste land ut og at det blir Brasil.

LES OGSÅ: Her finner du de billigste flybillettene

 

Brasilianske myndigheter har store forhåpninger til det norske selskapet.

Ønsker seg Europa-ruter

Ifølge Bloomberg News, som støtter seg på opplysninger i finansbladet Valor Econõmico, skal representanter for Norwegian møte de brasilianske transportmyndigheten i mars, og tema for møtet skal være den ekspansjonen det norske selskapet planlegger i landet.

Det norske selskapet har allerede fått tillatelse til å operere i alt 13 ruter mellom Argentina og Brasil.

Ifølge avisen håper myndighetene på at Norwegian vil fortelle om planer om å åpne ruter mellom London Gatwick og byer i Brasil, og nevner konkret Fortaleza og Natal.

Ser på andre muligheter

Mye kan tyde på at brasilianerne får ønsket om nye langdistanseruter innfridd etter hvert. Kjos har nemlig ved en rekke anledninger fremhevet nettopp Brasil som et aktuelt land å stase langdistanse på, men har da nevnt Rio de Janeiro som en aktuell destinasjon.

Norwegian får i år i alt 11 nye langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner. Kjos har sagt at disse i første omgang skal brukes til å øke frekvensen på allerede eksisterende ruter mellom Europa og Nord- og Sør-Amerika.

Han har imidlertid ikke avvist muligheten for åpning av helt nyte ruter. Helt nye ruter pleier imidlertid å bli annonsert minst et år i før åpningen, slik at selskapet får solgt den inn over lang tid før den starter.

LES OGSÅ: Spanske kommuner kan bli tvunget til å importere vann

LES OGSÅ: Tre flyselskaper skal slåss om reisende til denne storbyen