Spanske feriemål må importere vann etter tørr vinter

Vannstanden i fjellene ovenfor Andalucia pleier å være høy. I år har lite nedbør ført til frykt for vannkrise. Dette bildet er tatt under innflyvning til Malaga. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Vinteren og våren i Sør-Spania har på lagt nær vært så regnfull som normalt.

Derfor har flere kommuner på Solkysten nå gått til det skritt å vurdere å importere vann for å sikre vannbeholdning nok til både fastboende og  turister.

Det er frykt for at reservoarene i Estepona, Manilva og Casares skal gå tom for vann i løpet av sommeren. Derfor har de tre kommunene bestemt seg for å gå til det ekstraordinære skritt å gå i forhandlinger med Gibraltar om å kjøpe fire milliarder kubbikmeter vann, skriver Det norske magasinet på sine nettsider.

Alvorlig i flere kommuner

Vannsituasjonen er alvorlig for mange kommuner i det populære ferieområdet. Lite nedbør denne vinteren har ført til at reservoarene knapt nok er halvfulle. Det er dårlig nytt foran en sommer som vanligvis er knusktørr i denne delen av Spania.

Spesielt er det i Andalucia og Extremadura at vannmangelen er stor, og myndighetene i disse områdene håper nå på at skal komme mer regn i tiden fremover. I Gibraltar, den britiske enklaven på sørspissen av kysten, er det imidlertid nok av vann takket være de mange klippene som omkranser byen.

LES OGSÅ: Her finner du de billigste flybillettene

LES OGSÅ: Tre flyselskaper skal slåss om reisende til denne storbyen