Norwegian vil åpne ruter til Canada

Canada ser ut til å bli neste land ut for Norwegian. Foto: Atle Straume

Tross sviende tap det siste året fortsetter Norwegian sin ekspansive ruteoppbygging.

Ikke før har selskapet satset stort i Argentina og vendt sine øyne mot Brasil før Norwegian forbereder seg på å gå inn i et nytt land.

Denne gangen er det Canada. Selskapets irske del – Norwegian Air International – er i formell kontakt med canadiske transportmyndigheter om en satsing i landet. Kontakten er opprettet med Canadian Transportation Agency (CTA), som må si ja til en søknad fra Norwegian.

I henvendelse til CTA skriver selskapet at målet er å starte kommersielle aktiviteter fra i juli i år, og at man også er i ferd med å skaffe seg canadisk luftfartsdokument fra Transport Canada.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen vil ikke kommentere detaljer om en mulig ruteoppbygging i Canada, men opplyser at det kan være snakk om flere ruter:

– Flere interessante steder i Canada fra ulike EU-land, skriver han i en sms til flysmart24.no.

Trolig vil en satsing på ruter til Canada skje fra selskapets hovedbase for den internasjonale satsingen, London-flyplassen Gatwick.

Sandaker-Nielsen ønsker ikke å kommentere om det er Toronto, den mest folkerike byen i landet, selskapet har pekt ut som første destinasjon. Byen er også landets kommersielle hovedstad.

Det er ingen stor overraskelse om Canada blir neste satsingsområde for Norwegian.

Bjørn Kjos har ved flere anledninger trukket frem mulighetene som fins i det nordamerikanske landet, som har 35 millioner innbyggere, når han har snakket om selskapets videre internasjonale ekspansjon.