Advarer mot hotell-mangel for de kresne

Populære hoteller på bl.a. greske reisemål begynner å bli utsolgt i sommerferien. Foto: Ving

Finn Reise har en sentral posisjon som søkemotor i det norske feriemarkedet.

Terje Berge er kommersiell direktør for tjenesten og ser at det snart ikke er mulig å finne ledige rom på de mest populære hotellene og reisemålene i sommerferien lenger.

Selv om utvalget er enormt og det ikke er grunn for noen til å få panikk for å få hotell hvis man ikke har spesifikke ønsker, mener han at de som er ute etter en bestemt kvalitet og beliggenhet ikke bør vente for lenge:

-Det er de leter etter det spesielle hotellet på det spesielle stedet – som helst skal ligge helt nede ved stranden – at tiden inne for å bestille nå, mener han.

Konkret gjelder dette populære feriemål blant nordmenn som Mallorca, Kreta, Gran Canaria og Split.

At utvalget av ledige hotellrom begynner å tynnes ut, er det tydeligvis mange som har oppdaget:

-Vi ser en ny trend i år, folk venter ikke lenger til etter påske med å bestille sommerferien, men mange har faktisk kjøpt årets viktigste ferietur allerede, sier Berge til flysmart24.no.

Salget har så langt vært spesielt bra til de populære reisemålene i Spania, Hellas og den franske riviera med Nice som flypass. Trykket mot de mest populære feriemålene er stort fra hele Europa.

Dette er topp-reisemålene

Spania er som vanlig på topp med sine populære reisemål Alicante, Malaga, Palma, Barcelona og Gran Canaria. Også Kroatia og spesielt Split selger bra, og til Hellas er det også de faste traverne som Kreta, Rhodos og Athen som topper.

En annen trend som ifølge Berge er tydelig, er at mange velger å vende tilbake til den tradisjonelle pakkereisen der man kjøper fly og opphold samtidig.

-Vi har sett en økning på 37 prosent i salg av feriepakker hos charterselskapene, og det fra et høyt nivå i fjor, sier Berge.

Dette til tross for at 75 prosent av de spurte i undersøkelser Finn.no har foretatt viser at 75 prosent svarer at de foretrekker å sette sammen reisene sine selv.

-Det viser nok at det ikke alltid er en samsvar mellom det folk sier de vil gjøre, og det de faktisk gjør, sier Berge.