Nå kommer SAS’ gullkort på livstid

Nå kommer ordningen med SAS-gullkort på livstid. Foto: SAS

Om et par uker sender SAS ut de aller første Euro Bonus gullkort som gjelder livet ut for mottakeren.

Den lenge bebudede ordningen skal formelt sett settes i gang først til høsten, men selskapet har bestemt at en gruppe medlemmer som allerede er kvalifisert gullkort, skal få sine kort i løpet av våren.

De nye livstidskortene skal utstedes fortløpende utover våren, får flysmart24.no bekreftet i SAS.

Det er selskapets aller mest lojale kunder som vil bli invitert til å motta gullkortet for livstid. For å få kortet må innehaveren ha vært gullkortkunde i 10 år sammenhengende.

Dette er kravet

Å kvalifisere seg for gullkort krever omfattende reiseaktivitet med fly, og utstedes for et år av gangen til de som når kvalifiseringsgrensen.

Grensen er at medlemmet enten opparbeider seg 45.000 basispoeng i EuroBonus i løpet av et år, eller har fløyet 45 enkeltstrekninger med SAS eller på utvalgte strekninger med Widerøe i samme periode.

Denne aktiviteten må ha pågått i sammenhengende 10 år før innehaveren vil kunne få tilbudet om å få beholde kortet på livstid.

Det er kun såkalte statuspoeng som teller, altså bonuspoeng som har kommet som følge av reiseaktivitet med fly. Poeng som er opparbeidet som følge av bruk av kredittkort, leiebil, hotellopphold eller andre opptjeningsmuligheter, teller ikke med.

Gavekort teller ikke

Derimot er det mulig, for de som har vært nær på å kvalifisere seg for gullkort et år, å kjøpe seg poeng for å nå opp til den årlige kvalifiseringsgrensen.

Å skaffe seg gullkortet etter å ha kjøpt seg opp til grensen, vil telle som ordinær opptjening.

Mange som har det høyeste ordinære statusnivået, diamant-kort, har hatt mulighet å gi gullkort til familie eller venner som ikke har vært kvalifisert. Å få gullkortet som gave, vil derimot ikke telle med for å oppnå livstidsgull.

Gullkortet har en rekke fordeler. Det gir innehaveren rett til å bruke hurtigkøen på mange flyplasser, besøke lounger i inn- og utland hos medlemmer av Star Alliance-selskapene, ta med ekstra bagasje gratis, velge sete ved billettbestilling og få flere bonuspoeng når de flyr.