Store charter-forsinkelser, Ving nekter informasjon

Feil på motorene på en Airbus A330-maskin har ført til store forsinkelser for Vings gjester. Foto: Thomas Cook

Det er store forstyrrelser i deler av chartertrafikken til og fra Norge. En feil med et fly som opererer for Ving, har ført til at enkelte reisende kommer over et døgn forsinket hjem. Gjester forteller om kaotiske tilstander. 

Ving, som er Norges største reisearrangør, vil ikke gi informasjon om situasjonen og sier at de kun kommuniserer med sine rammede gjester via sms.

Ving opplyser på sin Facebook-side at de store forsinkelsene skyldes en motorfeil på et fly, som trolig er en Airbus A330 som bl.a. skulle ha fraktet feriegjester til og fra Kypros fredag. Disse venter lørdag kveld fortsatt på å få reise hjem.

Ut over å bekrefte at det er feil på et fly, har landets største reisearrangør lukket døren for informasjon utad.

Vings informasjonssjef, Siri Røhr-Staff, skriver i en epost til flysmart24.no lørdag ettermiddag at de ikke vil gi informasjon til pressen om situasjonen, som berører mange hundre passasjerer.

HAR DU informasjon om situasjonen, send epost til: reknmika@hotmail.com

På spørsmål om hva situasjonen er nå for de mange hundre som er rammet og hva selskapet gjør for at de som skal reise ut kommer seg av gårde og de som skal hjem, skriver hun:

-Dette påvirker flere fly, men de dette gjelder får eller har fått informasjon fra oss om dette per sms. Vi har ikke gått ut med mer info om reparasjon av fly/subcharter til andre medier, så jeg tenker det er greit å ikke gå ut med dette til flysmart24  heller. Det viktigste er at alle nå har fått nye flytider og vet når de kan få dratt og kommet seg hjem, skriver hun.

Airbus A330-flyet som skulle ha fraktet feriegjester til og fra Kypros i går, skulle i dag ha fløyet til Palma på Mallorca. Det skulle ha gått fra Gardermoen klokken 07 lørdag morgen, men på Oslo Lufthavns nettsider står det lørdag kveld fortsatt at Ving skal komme med ny informasjon om avgangen kl. 14.

Lørdag kveld opplyser Ving at avgangen er utsatt til søndag klokken 15, som da blir 19 timer forsinket.

De turistene som sitter fast på Kypros skulle ha kommet hjem fredag ettermiddag klokken 17.45.

Nå tyder alt på at de ikke får reist fra Larnaca før like etter midnatt natt til søndag, og vil være i Oslo først ved 04-tiden søndag morgen.

Ann Stokvik Persen fra Kirkenes og hennes familie er en av de som er rammet av forsinkelsene, og blir over et døgn forsinket hjem til Norge.

Hun skriver i en melding til flysmart24.no at de i stedet for å fly hjem fredag, ble sendt med buss til et hotell i Nikosia, der de lørdag ettermiddag fortsatt befinner seg.

-Der var det fullt kaos, forteller hun og sier at noen av de rammede gjestene ikke fikk rom. Og noen av de som hadde små barn med seg ikke fikk barnesenger.

-Vingvertene jobbet på spreng og gjorde så godt de kunne. Vi er enda på hotellet og får beholde rommet til vi skal bli hentet klokken 21 lørdag kveld, forteller hun.

Også reisende til Tyrkia er rammet. Junaid Ali er Side og skriver at hans reisefølge sitter på hotellet og har ikke fått noen informasjon fra Ving om hva det blir til med hjemreisen.

-Vi har ikke fått noe som helst informasjon. Vi har kontaktet Ving, uten hell. Vi har ikke fått annen beskjed enn at vi må forlate hotellet søndag klokken 12 alle sammen. Flyet er forsinket med et helt døgn, skriver Ali som sier at de reisende har fått beskjed om at de kan bli på hotellet til avreise.

-Det er snakk om 12 timer med barn og gjelder veldig mange mennesker, skriver Ali.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først