Norwegian: Far og sønn i cockpit på Dreamliner

Historisk i cockpit på et Dreamliner-fly hos Norwegian, far Svein-Bertil og sønn Erik Johansson kaptein og styrmann på samme fly. Foto: Chase Burns, Norwegian

Det hører så absolutt til sjeldenheten, men hos Norwegian har far og sønn inntatt cockpiten i en Boeing 787 Dreamliner. Turen gikk til New York, de to pilotenes favorittby.

Flyet gikk fra London Gatwick til New York JFK, og det på britenes farsdag.

At far og sønn har hatt pilotjobben på samme flyvning med et langdistansefly hos Norwegian har aldri skjedd før.

– Vi begynte i Norwegian sammen og deltok på det samme treningskurset hos selskapet. Å få fly sammen med sønnen min på farsdagen var jo en fin mulighet til å sjekke om Eriks ferdigheter har utviklet seg like godt som mine, fleiper pappa og kaptein Sven-Bertil Johannson (61).

Den historiske turen med det norske selskapet gikk med et fullt fly med 320 passasjerer. Selskapet har i dag 700 piloter stasjonert i London for bl.a. å ta seg av den raskt voksende langrutetrafikken fra Gatwick.

Artikkelen fortsetter under bildet

Far Sven-Bertil Johansson og sønn Erik klar for den historiske Norwegian-turen. Foto: Chase Burs, Norwegian

For sønnen Erik (27) var det ingen tvil om hva han ville bli når han ble stor. Fra han var liten gutt fikk han sitte på klappsetet fremme i cockpit og se på når pappa fløy. Allerede som 15-åring var han i gang med flyvertreningen hjemme i Sverige.

-Faren min har inspirert meg til å fly så tidlig som jeg kan huske, forteller Erik til avisen og forsikrer at turen gikk veldig greit:

-Jeg følte ikke noe press med å ha pappa sittende i cockpit ved siden av meg, vi er begge profesjonelle. Men det var veldig moro og heller en drøm som gikk i oppfyllelse å få fly med pappa, forteller han.

Nå er det ikke bare far og sønn som jobber i luftfarten. Også Sven-Bertils kone jobber i luftfarten. Og som om det ikke var nok, hans andre sønn går i disse dager på skole for å bli pilot, han også.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først