For sent til flyet, kom med bombetrussel mot Norwegian

Norwegian har i dag et omfattende rutenett fra London Gatwick, som har blitt selskapets hovedbase for ruter til USA. Foto: Norwegian

Mannen kom for sent for å rekke avgangen til Los Angeles-flyet. Derfor sa han at det var en bombe om bord på Norwegian-flyet, i håp om å forsinke avgangen så mye at han likevel kunne bli med.
Nå et mannen døm til 10 måneders fengsel for truslene, og han har i retten erkjent at det var han som fremsatte trusselen.

Episoden skjedde i mai i år. Flyet fra London Gatwick var klar til å forlate flyplassen, da det åtte minutter før avgang kom inn en bombetrussel mot flyet.

Mannen som ringte inn sa mannen i telefonen til politiet at det «fantes et farlig stoff om bord som kunne skade personer alvorlig.»

Flyet ble evakuert, og alle passasjerer måtte gå gjennom sikkerhetskontrollen en gang til.

Etter at politiet hadde gjennomsøkt flyet og ikke funnet tegn til eksplosiver om bord, kunne Norwegian-flyet ta av – 90 minutter forsinket. Mannen kom ikke med.

Identiteten til franskmannen ble avslørt 11 dager senere.

Da brukte han samme telefonnummer som da han ringte inn trusselen til politiet. Det var en enkel sak å spore opp vedkommende, som ble arrestert. Først nektet han all skyld, men tilsto senere, skriver Reuters.