SAS kaster seg på Tyrkia-bølgen til sommeren

SAS åpner tre helt nye ruter til Tyrkia neste sommer. Her fra Side. Foto: Apollo

Tyrkia fikk et kraftig løft som feriemål denne sommeren. Til neste år økes satsingen for SAS med tre nye ruter fra Norge. Selskapet kaster totalt inn 700.000 flere flyseter inn neste sommer-sesong.

Sommerprogrammet for 2019 ble presentert mandag, og det er her SAS løfter på sløret om sin satsing for å møte neste års reisebehov.

Til sammen lanserer selskapet 17 nye ruter, og kommer for første gang i historien til å operere 300 ulike ruter over året.

Selskapet åpner tre nye direkte Tyrkia-ruter fra Norge. To fra Stavanger og Bergen til flyplassen Gazipaza. Den ligger bare en halvtime unna nordmenns soleklare favorittreisemål på den tyrkiske riviera, feriebyen Alanya.

Fra Oslo åpnes dessuten en rute til Antalya to ganger i uken, i tillegg til at ruten til Gazipaza opprettholdes.

– Vi ser at Tyrkia kommer tilbake etter noen år med tilbakegang, det ser vi ikke minst på chartertrafikken. Denne veksten ønsker vi å være med på. Dessuten ser vi jo at mange nordmenn har kjøpt seg feriehus i Tyrkia, sier Eirik Wæraas, sjef for ruteplanlegging i SAS.

I tillegg til Tyrkia-satsingen øker SAS også trykket på Portugal, og åpner en direkterute mellom Oslo og det populære ferieområdet Algarve. Ruten går til flyplassen i Faro to ganger i uken.

Fra Bergen åpnes rute til Nice.

En annen spennende nyhet i SAS-programmet er en ny rute til Cornwall Newquay i England. Byen ligger på sørvestdelen av landet. Mange små fiskehavner, som St. Ives, Newquay og Polperro, er blitt travle badesteder.

Øvrige destinasjoner som er nye sommerprogrammet fra Skandinavia er Catania på Sicilia og Firenze i Italia, og Marseilles i Frankrike og Szczecin i Polen. Disse rutene vil gå ut fra København og Stockholm.

Etterspørselen etter sommerreiser til Italia vokser, og SAS øker tilbudet fra Skandinavia til den Apenninske halvøy og Sicilia, samtidig som at antallet flyseter til de italienske destinasjonene øker med 90.000 i forhold til foregående sommer.

SAS satser også på Frankrike, og Marseille er en etterlengtet nyhet som kommer neste sommer. SAS flyr direkte til havnebyen i Sør-Frankrike fem dager i uken fra Stockholm og København.

Polen fortsetter også å lokke skandinaver, og SAS åpner nå en helt ny rute til Szczecin fra København. SAS vil nå tilby totalt seks destinasjoner i Polen.

Lik flysmart24.no på Facebook