Norwegian er snart klar med forsinket billettslipp

Norwegian i Malaga. Om noen uker presenterer selskapet sitt ruteprogram for neste vår og sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange har ventet på at Norwegian skal legge ut billetter for neste vår og sommer. Mens SAS har hatt sine tilbud for neste sommer liggende ute i mange måneder allerede, har Norwegian blokkert for billettkjøp etter mars.

Vanligvis legger flyselskapene ut billetter langt tid i forveien, ofte opptil 12 måneder. Mange reisende eier bolig i utlandet og planlegger sine reiser på lang sikt. De ønsker derfor å sikre seg billetter tidlig.

Det har ikke vært hos Norwegian i år.

Hos det norske lavprisselskapet er det i dag ikke mulig å kjøpe billetter etter 28. mars 2020. Det er da flyselskapenes vinterprogrammer slutter og sommersesongen tar til.

Nå, flere måneder forsinket, blir imidlertid billettene for sommerprogrammet snart sluppet også hos Norwegian, opplyser talsperson for Norwegian, Astrid Mannion Gibson, til flysmart24.no:

– Ja, billettene i sommerprogrammet for 2020 legges ut i midten av august, sier hun.

Selskapet vil ikke si om det er spesielle årsaker som ligger bak at billettsalget er holdt tilbake foran neste år.

Det som har bekymret mange er at den samme tilbakeholdenheten med å legge ut billetter viste seg hos Norwegian da det skulle legge ut langdistanseprogrammet for kommende vinter.

Mot normalt ble det bekreftet først for noen uker siden, flere måneder senere enn normalt. Da viste det seg at en rekke ruter var nedlagt. Blant annet gjaldt dette ruten Oslo – Los Angeles og Oslo – Oakland/San Francisco.

Hos Norwegian opplyser man dette om ruteprogrammet:

– De reisende kan være trygge på at feriefavorittene også vil være mulig å besøke neste sommer, er alt  Mannion Gibson skriver om det i en epost.

Det normale er at mange ruter er sesongruter, som ikke opereres i vintermånedene. Åpningen av sommertrafikken gir da selskapene muligheten til å justere opplegget foran neste program og kutte eller redusere ruter det ikke var stor etterspørsel etter forrige år.

Lik flysmart24.no på Facebook