Klare råd fra reise-topp før kjøp av Norwegian-billetter

Per Arne Villadsen er sjef for Berg-Hansen reisebyrå, landets største. Han har klare anbefalinger før man kjøper en Norwegian-billett. Foto: Berg-Hansen

Sjefen for landets største reisebyråkonsern, Per Arne Villadsen, kommer med konkrete anbefalinger før man kjøper billetter hos Norwegian. Han mener dramatikken rundt selskapet det siste døgnet kan ha gjort det tryggere for forbrukerne å booke reiser hos selskapet.

At Norwegian har valgt å søke om konkursbeskyttelse i Irland, har utløst stor tvil hos mange forbrukere overfor Norwegian. De frykter en snarlig konkurs i selskapet og at pengene deres dermed skal gå tapt.

Dramatisk

Villadsen mener situasjonen er dramatisk som følge av passasjersvikten korona-krisen har ført til, men at reisende ikke løper noen spesiell risiko ved å kjøpe billetter hos Norwegian.

– Alle flyselskaper i hele verden sliter og har behov for å sanere gjeld og styrke egenkapitalen for å restrukturere hele selskapet. Det Norwegian nå har gjort er å sette i gang en slik prosess for å oppnå akkurat det. Dette kan vise seg å være grepet som skal til for å lede selskapet ut av dagens økonomiske krise, sier Per Arne Villadsen i Berg-Hansen reisebyrå til flysmart24.

Det har vært mye bråk rundt flyselskapenes trege refusjon av kansellerte reiser. Villadsen mener det er viktig å være oppmerksom på ved kjøp av billetter hos Norwegian at selskapet har stoppet automatisk refusjon. Det gjør at det tar måneder før man får penger tilbake ved for eksempel kanselleringer.

Unngå

Villadsen mener folk bør ta visse forbehold før de kjøper billetter:

– Hvis folk unngår å kjøpe billetter for reiser for langt frem i tid, så tror jeg ikke det er større fare med å kjøpe billetter hos Norwegian enn hos andre. Men jeg ville kanskje ikke kjøpt dyre billetter for reise med for lang horisont – langt inn i neste år. Ikke med Norwegian men heller ikke med noe annet flyselskap, sier Villadsen.

Mange sitter med bonuskroner – cashpoints – hos selskapet. Disse mener Villadsen det vil være smart å bruke nå:

– De er jo uansett tapt ved en konkurs, sier han.

Usikkert marked

Berg-Hansen-sjefen sier det er store endringer på gang i luftfarten som følge av hele pandemi-situasjonen. Derfor er det etter hans mening umulig å skulle gi noen bestemte anbefalinger om de ulike selskapene og faren for at billettpenger kan gå tapt ved en konkurs:

– Jeg tror folk flest er klar over at markedet er svært usikkert og vil være det i lang tid fremover. Derfor vil være knyttet en viss fare for å tape pengene uansett med hvilket selskap man reiser med. Salget av billetter er jo på et veldig lavt nivå samtidig som vi ser at prisene er høye for reiser utenfor Norge, sier Villadsen.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles