De greske øyene vil fremstå som smitte-sikre

De greske øyene skal fremstå med godt smittevern før sommersesongen. Foto: Apollo

Det pågår nå en intens innsats i flere land rundt Middelhavet for å kunne åpne for utenlandske turister. Hellas har tatt et spesielt grep, og ønsker å ta imot de første feriegjestene i mai.

Den greske regjeringen planlegger rett og slett å sørge for at de mest populære greske øyene skal kunne møte turistene som et ferdig-vaksinert samfunn:

Det er satt i gang en prosess med massevaksinasjon som skal gjøre det mulig å få i gang turistaktvitetene igjen allerede fra starten av mai, melder nettavisen Keep Talking Greece, med henvisning til avisen Ta Neaer.

Sikre øyer

Etter det avisene skriver er det de minste øyene i Egeerhavet og Det joniske hav som vil bli prioritert, mens de store – som Kreta, Rhodos og Korfu – kanskje vil måtte vente noe. Det greske forsvaret hjelper til i vaksinasjonsarbeidet.

På denne måten ønsker Hellas å tilby ferieøyer der smittefaren er liten, i håp om at dette skal trekke til seg turister som ønsker ferie under sikrest mulig forhold.

I motsetning til andre steder har vaksineringen på de greske øyene omfattet alle aldersgrupper helt fra starten av.

Prioriterer turist-ansatte

Som flysmart24 tidligere har skrevet, er Hellas blant de ferielandene langs kysten av Middelhavet som har håndtert korona-smitten klart best.

Landets avhengighet av turistinntektene gjør at man ifølge avisene allerede har bestemt seg for å prioritere vaksineringen av folk som er ansatt i næringen og som ansees for å være i første linje for å møte besøkende.

Hellas opererer i dag med et smittenivå på 177 smittede per 100 000 innbyggere, mens land som Spania ligger på 249 smittede og Frankrike på 431.

Landet tar likevel ingen sjanser på at smitte-omfanget skal blomstre opp igjen i ukene frem mot sommersesongen.

Norsk trafikk

Derfor har Hellas i gang strenge smittevern-tiltak i håp om å redusere smitten ytterligere. Landet besluttet i helgen å forlenge alle sine smittevern-tiltak som bl.a. betyr at alle utlendinger må i sju dagers karantene ved ankomst. Dette tiltaket gjelder nå frem til 22. mars.

Den største operatøren i det greske markedet fra Norge er Apollo Reiser. Dette selskapet legger opp til første flyvning til Chania på Kreta fredag 30. april, og med flere alternative reisemål fra uken etter.

Ving har satt opp sin første tur til Hellas den 2. mai med en flyvning til Rhodos, mens TUI operer med gresk start 25. april -også det til Rhodos.