Ryanair åpner to nye lavprisruter fra Gardermoen

Ryanair dobler sitt rutetilbud fra Oslo Lufthavn når to sommerruter åpnes i år. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Ryanair har siden basen på Moss Lufthavn Rygge ble lagt ned, operert et par ruter fra Oslo Lufthavn. Nå økes dette til fire ruter, men de nye skal flys kun i sommerprogrammet.

De nye rutene skal gå til Venezia Treviso i Italia, samt til Katowice i Polen. Ruten til Italia starter 2. juni, og skal flys to ganger i uken frem til og med 30. oktober.

Ruten til Katowice åpner ikke før 2. juli, og skal flys fire ganger i uken frem til 29. oktober.

Flyttet fra Rygge

Ryanair har hatt bare en begrenset operasjon på Oslo Lufthavn etter at selskapet flyttet et par av sine ruter fra Rygge til Gardermoen da driften av den sivile flyplassen utenfor Moss ble lagt ned i 2016.

Det har omfattet to ruter, til London-flyplassen Stansted og til Vilnius, hovedstaden i Litauen.

Under store deler av korona-krisen har disse rutene vært operert med begrenset kapasitet, og også stanset deler av tiden.

Satser på bedring

Som vanlig når Ryanair lanserer nye ruter, følges det opp med et «seat sale» der selskapet lokker med lave priser. Polen-ruten er priset til i overkant av 280 norske kroner per vei, mens Italia-ruten er priset til i overkant av 300 norske kroner.

Ryanair har satser bevisst på at den kommende sommeren skal bli langt bedre enn i fjor, hva angår reiseaktivitet.

Det er ikke småtterier det dreier seg om når Europas største flyselskap fyrer av kanonen: Det satser på å åpne 1 800 korona-stengte ruter over hele Europa. De størst markedene er Storbritannia, Italia og Spania.