Stjeler fra hotellene og skryter av det etterpå

Mange faller for fristelsen å ta med seg ting fra hotellrommene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Nordmenn som hotellgjester blir nå tatt med buksene nede: Mang av oss stjeler med oss ting fra hotellrommet. Etterpå har vi ingen problemer med å fortelle det til andre.

Den internasjonale hotellreservasjonssiden Hotels.com har gjort en undersøkelse om gjestenes hotellopphold. Den har det megetsigende navnet Sticky Fingers.

Det er her vi som hotellgjester blir avslørt:

Forteller det gjerne videre

Der viser det seg at 52 prosent av de spurte nordmennene innrømmer at de har stjålet med seg ting fra hotellrommet.

Og samtididig – de har ikke noe mot å fortelle om dette til venner og familie – det innrømmer 67 prosent av de gjør.

For de fleste er det ikke er de store tingene som de tar med seg etter besøket. Det dreier seg om badeartikler og te, mens andre innrømmer at de har tatt med seg både tøfler og badekåper fra rommene.

Tallerkener og bestikk

Enkelte har gått et skritt lenger, og innrømmer at de også har tatt med seg tallerkener og bestikk fra hotellets restaurant. Ja, noen har faktisk oppgitt å ha tatt med seg te- og vannkoker fra rommet de bodde på.

Når de som innrømmer å ha tatt med seg ting fra hotellet blir spurt om de angrer på handlingen, er det ikke mye beklagelse å spore:

Bare 16 prosent av de spurte sier de har dårlig samvittighet etter å ha tusket til seg ting fra hotellet. Ja, nesten en av tre – 28 prosent – sier rett ut at de synes det er helt naturlig å putte ting fra hotellet med seg i vesken når de reiser derfra.

Fastmonterte ting

Merete Habberstad er kommunikasjonsdirektør i NHO Reiseliv, organisasjonen for norske hoteller.

Hun forteller til flysmart24 at stjeling fra hotellrommene ikke har noen stor utbredelse i Norge.

– Utviklingen har jo gått i retning av mer fastmonterte større beholdere med for eksempel dusjprodukter, sier hun til flysmart24.

Til salgs

Likevel har noen hoteller – kanskje på bakgrunn av dårlig erfaring – kommet på en fiks idé om hvordan de kan forebygge at folk tar med seg ting de måtte finne interessant å ha med seg hjem etterpå:

– Ofte opplyses det på en hyggelig måte om at om man liker produktene er de til salgs i resepsjonen, forteller Habberstad.