Første fly klart – venter med å åpne billettsalget

Flyr får sitt første fly i mai, men vil ikke åpne billettsalget før regjeringen er klar med sin gjenåpningsplan. Illustrasjon: Unfold

Så er det klart – det første flyet til det nye norske flyselskapet Flyr kommer til Oslo Lufthavn i mai. Dermed er all mulig tvil ryddet av veien – SAS, Norwegian og Wizz Air får en ny konkurrent på det norske innenriks-markedet.

Spørsmålet er nå bare når dette vil skje. Selskapet melder fredag ettermiddag at det – for å sikre forutsigbarhet for kundene – venter med å åpne for billettsalg og rutestart inntil regjeringen har kommet med sin plan for gjenåpning av samfunnet etter påske.

Det nye norske selskapet skal satse på flytypen Boeing 737-800. Det er samme flytype som Norwegian bruker, og som SAS fortsatt bruker inntil skiftet til Airbus A320 er ferdig.

Midt 30 dager før avgang

–  For ikke å komme i en situasjon med betydelige endringer i ruteprogrammet og påfølgende ombookinger som vil være uheldig for kundene, vil oppstarten vår tilpasses regjeringens plan for gjenåpningen av Norge, sier Flyr-sjefen, Tonje Wikstrøm Frislid i en pressemelding.

Selskapet opplyser imidlertid at billettsalget vil åpne 30 dager før de første avgangene.

I første omgang vil Flyr betjene en rekke norske byer, samt et utvalg av kjente og kjære reisemål i Europa.

Norske ruter først

Selskapet vil utvide antall fly og destinasjoner i takt med etterspørselen, og på sikt er planen en flåte med 28-30 fly.

Flysmart24 har tidligere skrevet at selskapet, ut fra den presentasjonen det selv har lagt frem, i starten skal fly innenriks fra Oslo til Tromsø, Harstad/Narvik, Bodø, Trondheim, Bergen og Stavanger.

I tillegg skal Flyr fly mellom Oslo og København, i tillegg til ruter til Nice i Frankrike samt Barcelona, Alicante og Malaga i Spania. Alicante er satt opp også fra Bergen.