Flyekspert: Dette er de nye rutene Wizz Air kan satse på

Norge kan få en ny direkterute til De forente arabiske emirater med WIzz Air, tror analytiker. Foto: Wizz Air

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har varslet at det vil komme med nye ruter i Norge når reiserestriksjonene blir opphevet. Flyekspert tror det kan ligge an til en ny direkterute mellom Oslo og Midtøsten.

Ruteutvidelsen kan komme de nærmeste månedene, når det er forventet at reiserestriksjonene blir opphevet. Det vil åpne for mer reising blant folk, og dermed skape nytt behov for økt rutetilbud.

– Jeg tror Wizz Air har store planer i skuffen, både innenriks i Norge og med nye ruter til og fra Norge, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs til flysmart24.

Setter kursen mot Norge

Wizz Air er inne i en voldsom ekspansjon over hele Europa, og i Norge starter det fem nye ruter til typiske feriemål i Syden denne sommeren. Men selskapet er på konstant jakt etter nye steder å satse på. Overfor flysmart24 har selskapets kommunikasjonsdirektør Andras Rado sagt at selskapet vurderer flere ruter fra Oslo.

Elnæs har derfor på oppfordring fra flysmart24 tittet litt i krystallkulen for å finne ut hvilke sannsynlige satsinger det ungarske lavprisselskapet kan komme med.

Han tror at selskapet i øyeblikket kikker på flere muligheter, både innenlands og til utlandet.

En av de mulighetene som kan synes mest realistisk mener han er en direkterute til Wizz Airs nye knutepunkt i De forente arabiske emirater, hovedstaden Abu Dhabi.

Til norsk utpost

– Her har Wizz Air etablert en ny base, og stadig nye ruter dukker opp til Europa. Jeg vil derfor ikke bli veldig overrasket om en av de nye går til Norge, mener Elnæs.

Satser Wizz Air slik Elnæs tror, vil dette bli den tredje direkteruten mellom Oslo og Midtøsten siden både Emirates operer fra Dubai og Qatar Airways allerede har hatt rute på Oslo i mange år.

En rute fra Oslo til Island, et attraktivt marked for mange flyselskap, tror Elnæs også ligger i ruteplanene.

En annen spennende mulighet for Wizz Air kan ifølge Elnæs bli en ny rute i Norge, til en utpost i nord:

Skandinaviske gullruter

– Det ligger an til at rutetilbudet innenlands økes frem mot sommeren. Det tror jeg betyr økning i frekvens på de eksisterende innenlandsrutene og kanskje ser vi også Wizz Air på Svalbard lufthavn Longyearbyen i sommer, sier flyanalytikeren.

«Wizz Air har store planer i skuffen for Norge»

Hans Jørgen Elnæs. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det vil i så fall være enda en rute der Wizz Air går inn i konkurransen med SAS og Norwegian, som begge opererer ruter til og fra flyplassen i Longyearbyen.

I tillegg tror Elnæs at Wizz Air også kikker på muligheten som ligger i det såkalte hovedstadstriangelet i Skandinavia, gullruter normalt for SAS med stort innslag av forretningstrafikk.

Tar opp konkurransen

Det gjelder rutene mellom Oslo, København og Stockholm. I mange år var SAS alene om disse rutene, inntil Norwegian kom inn som konkurrent på hele rutenettet.

Nå har både SAS og Norwegian dempet tilbudet på disse strekningene, og det kan åpne for at Wizz Air kaster seg inn på disse rutene også, med en utvidelse også til Helsingforsz:

– Så får vi se om det kan bli konkurranse på ruter til København, Stockholm og Helsinki til og fra Oslo når det åpnes opp for å reise innen Norden etter hvert, sier Elnæs.