Rema 1000 vil inn i norsk taxfree-handel

Rema 1000 vil drive med mer enn mat. Nå vil de inn på taxfree-området. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den lukrative kontrakten med å drive taxfree-handel på norske flyplasser skal ut på anbud igjen. Det kan gjøre at en av landets dagligvaregiganter, Rema 1000, kommer inn på eiersiden i et av selskapene.

Dette skriver Dagens Næringsliv fredag. Hvis Rema 1000 kommer inn, er det ikke eneste dagligvare-bedrift som er inne i taxfree-bransjen.

Norgesgruppen – som står bak kjedene som Kiwi, Spar og Meny – er i dag en av eierne av Travel Retail Norway, som driver taxfre-handel i dag på Avinors største flyplasser.

Rema 1000 er inne på eiersiden hos ett av selskapene som kommer til å kjempe om det nye anbudet, den franske taxfree-giganten Lagardère sammen med en gruppe norske investorer i Christiania Partners.

Den tidligere sjefen for Travel Retail Norway, Håkon Fjeld-Hansen, er sentral i prosjektet med det franske selskapet:

– Med Rema 1000 på laget får vi den innkjøpskraften vi trenger. Det skal investeres hundrevis av millioner kroner i dette, og etter planen blir Rema majoritetseier i Christiania Partners, sier Hasen til avisen.

Som flysmart24 har skrevet tidligere er det rundt 30 selskaper som har meldt interesse for milliard-kontrakten. Blant de som vil være med er dagens drivere, Travel Retail Norway.

Den nye kontrakten gjelder fra 2023 og fem år fremover.