Wizz Air med fullt trøkk i Norge etter gjenåpningen

Wizz Air gjenopptar nå alle sine 15 norske ruter etter korona-stansen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ungarske lavprisselskapet kaster seg nå inn med full tyngde igjen på det norske innenriksmarkedet etter den siste gjenåpningsplanen fra regjeringen. Selskapet øker trykket på alle 15 rutene de operer. Også SAS og Norwegian sier de vil tilpasse seg den antatt økte etterspørselen.

Wizz Air har ikke akkurat snaue ambisjoner:

Wizz Air tar sikte på å tredoble trafikken på det norske innenlandsnettet. Derfor er selskapet nå raskt ute og trapper opp satsingen på sitt nye norske nettverk etter regjeringens avgjørelse om ikke lenger å fraråde innlandsreiser.

Øker over hele linja

– Norge har nærmest vært hermetisk stengt siden Wizz Air åpnet sine innenriksruter høsten 2020. Med denne gjenåpningen får flere muligheten til å benytte seg av Wizz Airs tilbud for første gang. Vi er glade på befolkningens vegne, og ser frem mot å frakte passasjerer på en trygg og forsvarlig måte, sier senior kommunikasjonssjef i Wizz Air, Andras Rado.

Han viser til at selskapet nå øker antall frekvenser på alle rutene, både i Sør-Norge og mellom Sør- og Nord-Norge.

Rutene fra Oslo til Bergen, Trondheim og Tromsø skal nå flys flere ganger daglig. Oslo – Stavanger skal opp til to daglige rundturer, mens ruten mellom Oslo og Ålsund, Bodø og Harstad/Narvik skal opereres hver dag. Selskapet operer i alt 15 ruter, og alle får økte frekvenser.

Klar til å satse

SAS og Norwegian forbereder seg også på økt etterspørsel som følge av etappe to i gjenåpningen.

Pressesjef John Eckhoff i SAS sier til flysmart24 at selskapet har operert på hele sitt rutenett, også under pandemien og at de nå vil se an situasjonen men er klar til å øke satsingen:

-De 15 siste månedene er det myndighetenes reiseråd og de ulike landenes reiserestriksjoner som i størst grad påvirker etterspørselen etter flybilletter. Den nye meldingen er selvsagt svært positiv for oss og vi er klare til å øke kapasiteten. Men vi må se an etterspørselen før vi iverksetter et betydelig taktskifte i oppskaleringen, sier Eckhoff.

Vil reise igjen

Også hos Norwegian er man innstilt på å øke kapasiteten:

– Vi vil justere programmet vårt løpende, i takt med økning i etterspørselen. Norge er jo hjemmemarkedet vårt, og vi forventer at reiselysten vil ta seg opp gjennom hele sommeren, sier kommunikasjonssjef Andreas Hjørnholm til flysmart24.

Han forteller at selskapets erfaringer viser at det umiddelbart gjør seg utslag på bookingene når myndighetene letter på reiserestriksjonene.

– Vi vet at folk vil ut og reise igjen, sier han.