Flyr inn på to nye ruter i dag – flere ruter på vent

Det første Flyr-flyet ble som normalt møtt med vannkanon-velkomst da det landet på Flesland ved Bergen mandag. Foto: Per Einar Jansen

Det nye norske flyselskapet Flyr er i ferd med å feste grepet om norsk innenriks. I dag, mandag, åpnet selskapet to nye ruter er nå opp i fem. Men flere skal det, ifølge markedsplanen selskapet selv har presentert.

Den første nye avgangen mandag gikk fra Oslo til Bergen, der første Flyr-landing i rute tok bakken klokken 08.08 – mer enn et kvarter før rutetiden.

Tilbake i Oslo etter feiring av ny rute med kakeservering, bar det av gårde til neste nye destinasjon – Værnes ved Trondheim, avgang på klokkeslettet.

Dermed er det igjen tre flyselskap med i konkurransen i Sør-Norge. Det skjer for første gang siden utfordreren Color Air måtte gi tapt overfor konkurrentene SAS og Braathens etter et års konkurranse i 1999.

Suksessfaktoren

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i WinAir tror Flyr får en tøff oppgave med å konkurrere med de to veletablerte konkurrentene SAS og Norwegian.

Men:

– Suksessfaktoren for Flyr lav pris, tror jeg. SAS og Norwegian er begge tungt inne på Trondheim og Bergen, til og fra Oslo. De er begge godt etablert, men Flyr kan få sin del av markedet gjennom laveste billettpriser og kanskje i tillegg skape ny trafikk, sier Elnæs til flysmart24.

Han tror også at en satsing på ferie- og fritidsmarkedet vil være gunstig for Flyr:

Vokser raskest

– Næringslivstrafikken vil nok vokse, men det gjenstår å se hvor mye av dette segmentet som faktisk kommer tilbake. Uansett vil jobbreisingen nok gi mer trafikk til SAS og Norwegian, tror jeg. Flyr kan bli en utfordrer i ferie- og fritidsmarkedet, og det er dette markedet jeg forventer vil vokse mest når pandemien mister taket, sier Elnæs.

Så, hva blir steget videre for Flyr?

Selskapet har nå fem ruter fra Oslo. I tillegg til de som ble åpnet mandag, har det en tid fløyet til Tromsø, Bodø og Harstad/Narvik Evenes.

I et prospekt som ble presentert for investorer i mars, viser Flyr imidlertid litt av rute-planene videre på norsk innenriks.

Her er de nye rutene

Ikke overraskende er det den normalt passasjertunge ruten fra Oslo til Stavanger som blir neste, hvis Flyr holder seg til investor-planen.

Den skal komme når selskapet er i fase 1 av oppbyggingen. Men der er det mer, også en rute til Ålesund står på planen i denne perioden.

Nå starter selskapet også en del utenriksruter. Som omtalt tidligere på flysmart24 skal rutene til Malaga, Alicante og Nice åpnes kommende lørdag.

I tillegg er det et par utenriksruter til i oppbyggingens fase 1. Det dreier seg om ruter til København og Barcelona.

Langt større ambisjoner

Flyr har imidlertid langt større ambisjoner enn dette.

Selskapet skal etter hvert og i to-tre års periode bygge seg opp til 30 fly, alle av samme type som det opererer med i dag – Boeing 737-800.

Da vil rutenettet bli kraftig utvidet.

I fase 2 ligger det inne planer om også å fly til London, Amsterdam, Palma på Mallorca, Berlin, Athen, Roma og Stockholm.