Nå kan Stordalen-ansatte ta av munnbindet på jobb

De ansatte på Petter Stordalens hoteller skal heretter slippe å bruke munnbind på jobb. Foto: Nordic Choice Hotels

Munnbindet har vært obligatorisk å bruke for ansatte i norske reiselivsbedrifter under korona-krisen som et synlig tegn på smittevern. Nå fjerner imidlertid hotellkjeden til Petter Stordalen dette kravet for sine ansatte.

Det er Nordic Choice Hotels som nå har besluttet å ikke lenger kreve at de ansatte har på munnbind. Enkelthotell og ansatte kan, hvis de ønsker det, fortsette denne praksisen.

– Nå tror vi endelig at det er på tide å lette dette kravet og nok en gang kunne smile synlig til gjesten, sier Nordic Choice Hotels’ konsernsjef Torgeir Silseth i en pressemelding tirsdag.

Også hos flyselskaper

Silseth sier at Nordic Choice var den første kjeden til å innføre munnbindkrav i august i fjor, og er altså den første til å fjerne dette.

Som flysmart24 har skrevet, har en del mindre flyselskaper i Sverige og Danmark gjort det samme, ut fra lettelser i de lokale smittevern-bestemmelsene. De store – SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe – følger imidlertid pålegget.

Når Choice Hotels få fjerner munnbindkravet sier selskapet av dette skjer som en konsekvens av at de nordiske landene nå i økende grad åpner opp samfunnene og reduserer restriksjoner.

Hos Folkehelseinstituttet sier seksjonsleder for resisten- og infeksjonsforebygging, Hanne-M. Eriksen-Volle, at Nordic Choice-omleggingen er i henhold til FHIs anbefalinger:

FHIs anbefaling

– Per i dag anbefaler FHI munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde minst én meter avstand i kommuner med økt eller høyt smittepress. Det er altså vurdering rundt den lokale smittesituasjonen som er avgjørende for om kommuner vurderer at munnbind er aktuelt. Det er derfor i tråd med FHI sine råd at en ikke har generelle råd for en bedrift, men at bedrifter følger de lokale rådene som er i deres kommune, sier Eeiksen-Volle til flysmart24.

Silseth sier at bruken av munnbind har vært en belastning for de ansatte. Han understreker imidlertid at det at munnbind nå fjernes betyr ikke at andre smittevernstiltak reduseres.

Nordic Choice vil fortsette å følge myndighetenes restriksjoner som sosial distansering, god håndhygiene, restriksjoner vedrørende restauranter og møter, og at personalet blir hjemme med det minste tegn på sykdom.

Silsethpresisreer at hvis myndighetenes anbefalinger endres, vil disse bli fulgt.