Lover nettverk og bonus – lynsalg på billetter i kveld

Flyr startet denne uken nye ruter til Bergen (bildet) og Trondheim. Senere i uken stares utenriksavgangene. Foto: Per Einar Jansen

Det norske lavprisselskapet Flyr har lagt frem sitt første økonomiske resultat i dag etter å ha vært i drift siden 30. juni, og sjefen mener selskapet er på rett vei. – Jeg er stolt, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

Torsdag kveld lanserer selskapet sitt aller første billigsalg på flybilletter. Flyr selger reiser innen Norge fra 225 kroner én vei. Men salget er kortvarig – det er åpent i seks timer. Fra klokken 18.00 til 23.59. Prisene gjelder hele nettverket, også på de lange rutene til og fra Nord-Norge.

Driften så langt har som ventet gått med underskudd.

Nå er det ikke mye drift å vise til i andre kvartal, faktisk bare én eneste dag med to flyvninger mellom Oslo og Tromsø. Derfor er tapet på 67,4 millioner kroner i kvartalet knyttet til oppstartskostnadene for selskapet. Underskuddet for første halvår ble på 87,4 millioner kroner.

Flyr ble lansert i oktober i fjor, men kom først å vingene den 30. juni med sin første avgang, som gikk til Tromsø. Siden har selskapet bygd seg gradvis opp med nye ruter til Bodø, Harstad/Narvik, Bergen og Trondheim.

Vil være noe nytt

– Vår ambisjon er å tilby noe nytt i norsk luftfart og vi mener det er behov for et flyselskap i Norge som setter kundene og de ansatte først. Basert på tilbakemeldingene vi har fått fra kundene som har reist med oss ​​i sommer og våre kolleger både i luften og på bakken, er vi på rett vei, sier Frislid.

Selskapet skriver at oppstartskostnadene er i tråd med egne forventninger.

– Fremover er Flyr i en solid finansiell situasjon og er dermed godt posisjonert til å vokse i tråd med den uttalte strategien om lønnsom og kostnadseffektiv vekst basert på etterspørsel, skriver Flyr.

Billigsalg, wifi og bonus

På spørsmål fra flysmart24 under presentasjonen torsdag om planene for å tilby wifi om bord i flyene svarte finansdirektør Brede Huser at selskapet jobber med å øke tilbudet til passasjerene om bord på flyene, men at det ikke er klart når et slikt tilbud vil komme.

Mange har også etterlyst et bonusprogram. Det skal også komme, men Frislid ville overfor flysmart24 ikke datofeste når dette programmet vil bli lansert.

Dagens resultatfremleggelse er den første siden Flyr ble lansert i oktober i fjor.

Skal videre opp

Da investor og flyarving Erik G. Braathen overraskende gikk ut med nyheten om det nye flyselskapet, skjedde det samme dag som Wizz Air også overrasket alle og gjorde det klart at det ungarske lavprisselskapet ville satse innenriks i Norge.

Senere forsvant Wizz Air, men Fly kom i luften som planlagt den 30. juni. Første avgang gikk til Tromsø. Siden har ruter til Harstad/Narvik Evenes og Bodø kommet til, før selskapet denne uken startet med to nye ruter:

Fra Oslo til Bergen og Trondheim. Til helgen starter også de tre første utenriksrutene, det er til Alicante og Malaga i Spania, og Nice i Frankrike.

Dette er imidlertid bare et forsiktig start på det som er planlagt skal bli et stort flyselskap med rundt 30 fly.

Populære ruter

Selskapet planlegger å sette ytterligere ett fly i drift i tredje kvartal og to til fire flere fly i løpet av året.

Selskapet har markedsført seg med at det skal satse på de mest trafikkerte og populære rutene innenriks i Norge og i Skandinavia.

I tillegg satser Flyr på flere ruter til populære feriedestinasjoner i Europa, og da svært mange til landene rundt Middelhavet.

Selskapet skal ha en enhetsflåte av flytypen Boeing 737-800, den samme flytypen som konkurrenten Norwegian satser på etter at selskapet har blitt restrukturert.