Rift etter langtidsferier – noen er allerede utsolgt

Hotell Vila Petra i Albufeira er et av stedene som er tilgjengelig for langtidsferie. Foto: Vila Petra

Under pandemien har det meste av ferdigpakkede ferieturer til Syden vært innstilt. Nå er mange selskap i ferd med å bygge opp virksomheten igjen.

Da åpnes det også opp for langtidsferier. De er så populære at enkelte langtidsferieturer på senhøsten i år allerede er utsolgt, mens det er venteliste på andre.

Dette er et tilbud til de som ikke ser etter muligheten til en kjapp ferietur på en eller to uker i løpet av vintermånedene her hjemme, men de som vil ha opptil åtte uker sammenhengende opphold.

Billigste alternativ

Disse tilbudene er spesielt aktuelle for som ikke er i jobb lenger, eller som har muligheten for å ta med seg jobben til utlandet.

– Vi merker at folk har ventet lenge og nå er de klare for å komme seg til varmere strøk. Nå kommer også disse langtidsreisende tilbake så det er tydelig at de føler en større trygghet rundt reise nå, sier adm. dir. i Aller Travel, Vibeke Olsen, til flysmart24.

De som har behov og et ønske om å strekke et Syden-opphold lenger enn det som er normallengden, finner ofte at ferdigpakkede langtidsferier er et rimelig alternativ.

Rykker i reisefoten

For de billigste reisene dreier det seg under 500 kroner per døgn per person når to reiser sammen, fly og leilighet med to soverom inkludert når reisen f. eks. varer i tre uker. De som skal bo alene må ut med 150 kr ekstra per døgn.

Hos en annen aktør, Apollo Reiser, merker man også at det rykker i reisefoten også hos de som ser etter de litt lengre oppholdene:

– Ja, etterspørselen etter langtidsreiser begynner å ta seg opp igjen nå. Særlig med avreise etter nyttår. Det er i all hovedsak til Kanariøyene og særlig Gran Canaria nordmenn ønsker å tilbringe mest tid på vinteren, og i snitt er det snakk om 3-4 uker majoriteten velger, sier informasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til flysmart24.

Til fastlands-Spania

Under oppholdene blir som regel også som et tillegg også tilbudt ulike former for aktiviteter, som kan øke det sosiale utbyttet av turen for mange.

Det arrangeres egne utflukter, fellesmiddager og det tilbys ulike former for sosiale aktiviteter i løpet av de ukene turene varer.

Hos Aller Travel er det ferier til fastlands-Spania som er klart mest populære. Det dreier seg om reisemål som Costa del Sol og Costa Blanca. Men også Mallorca og Tenerife følger tett etter.

Varierende lengde

Folks behov for feriens lengde varierer, kan Olsen fortelle:

– Vi legger opp de fleste steder med 4 eller 8 ukers opphold, men enkelte steder er det 3 uker som gjelder. Ønsker kunden å være lengre enn våre ferdige avganger skreddersyr vi gjerne for å tilpasse, der det lar seg gjøre, sier Olsen.

En tydelig trend i det «vanlige» chartermarkedet, er at nordmenn i økende grad etterspør hoteller med høy standard.

Norske gjester er villig til å betale for solid komfort, har charterselskapene erfart.

Lengde avgjør komfort-ønske

Det merkes også blant de langtidsferierende:

– Dette varierer. Enkelte kunder ønsker et prisgunstig alternativ og en resort hvor det skjer mye. Her er fokus på aktive dager i felleskap, og ikke så mye standard. Andre igjen liker å ha god komfort, spesielt når de skal være lenge hjemmefra. Hos oss kan de få begge deler, sier Olsen.

Så, hva må man regne med som en normal pris for slike turer?

Flysmart24 har undersøkt prisene hos noen av aktørene.

Noen priseksempler

Alle eksemplene er for 2020:

  • Hotell Club Marbella, Costa del Sol, fra 4. januar til 1. februar, kr. 14 490 per person. (Aller Travel)
  • Hotell Coral Los Alisios, Los Cristianos på Tenerife, fra 11. januar til 8. februar, kr. 19 545 per person. (Ving)
  • Hoell Corona Blanca, Playa del Inglés på Gran Canaria, fra fra 5. februar til 5. mars, kr. 16 662 per person. (Apollo)
  • Hotell Vila Petra, Albuferia i Portugal, fra 8. februar til 8. mars, fra kr. 13 390 per person. (Aller Travel)

PS: Alle prisene er hentet inn 9. oktober, de kan endre seg.