Opphever munnbind på fly – andre pålegg fjernes også

Så er det ikke lenger krav om bruk av munnbind på fly i Norge og Skandinavia, fra mandag av. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fra mandag er det slutt på å måtte bruke munnbind på fly i Norge og innen Skandinavia. Da oppheves dette påbudet, i tillegg til at flere andre påbud fjernes i forbindelse med flyreisen.

Smittesituasjonen og avviklingen av myndighetenes restriksjoner i Norge, Sverige og Danmark gjør at det fra mandag 18. oktober ikke lengre er et krav om å bruke munnbind om bord på Norwegian, SAS eller Widerøes flyvninger på innenriksruter og ruter mellom disse landene.

Flyr har også besluttet å fjerne munnbind-kravet.

Andre endringer

– Dette er en gledelig situasjon, sier pressesjef for SAS i Norge, John Eckhoff.

I tillegg til at munnbind-påbudet fjernes, blir det også en rekke andre endringer på SAS-flyene:

– Det blir slutt på håndbagasjebegrensinger, alle blir toaletter åpne for alle og vi gjeninnfører vanlige boardingrutiner, sier Eckhoff.

Så langt fjernes munnbind-påbudet på rutene i Norge og Skandinavia.

Eckhoff sier at det vil bli en løpende vurdering om dette skal skje også på Europa-ruter. Det er det EASA som vil avgjøre tidspunktet for.

Ber publikum passe på

Norwegian skriver i en pressemelding at passasjerer bør være være oppmerksomme på at det fortsatt er krav om munnbind ved de fleste nordiske og europeiske flyplassene.

– Videre er det slik at dersom en reise innebærer en mellomlanding, og den første delen av reisen foregår i eller mellom Norge, Sverige og Danmark, så må passasjerene bruke munnbind på den delen av reisen som går ut av disse landene. Passasjerene oppfordres til å selv sette seg inn i gjeldende regelverk, skriver Norwegian.

Stort smil

Norwegians skrivet at deres innstilling har vært å opprettholde munnbindkravet i en så kort tidsperiode som mulig, men allikevel så lenge som nødvendig.

De som fortsatt ønsker å benytte munnbind er selvsagt velkommen til å gjøre det, forsikrer selskapet.

– Vi gleder oss til igjen å kunne ta imot nye og gamle passasjerer med et stort smil, uten munnbind, på mandag. Velkommen om bord, sier Widerøes Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt Silje Brandvoll.