Trafikken øker – ønsker seg flere flyruter til Middelhavet

Flytrafikken på Torp øker, og nå ønsker flyplassen seg flere ruter også med Norwegian. Foto: Torp

Flyselskapene setter inn nye ruter over hele Europa, men i et langsomt tempo. I den senere tid har etterspørselen tatt seg litt opp, og det gir grunnlag for ønske om noen spesielle nye ruter.

På Torp Sandefjord Lufthavn er det Ryanair og Wizz Air som dominerer utenlandstilbudet, i tillegg til KLM som har en begrenset operasjon.

For Sandefjord-lufthavnen har et stort ønske blitt innfridd nettopp ved at Ryanair har varslet at det gjenopptar sine populære ruter til London og Manchester.

Det er mer i vente:

Til våren kommer Norwegian tilbake. Det skaper jubel, men også ønsker om flere ruter.

En rute på topp

Spesielt lokker de populære Middelhavslandene, og ønske om å få tilbake en direkterute til Gran Canaria.

– Det er veldig hyggelig at Norwegian kommer tilbake. Med dem har vi beholdt alle flyselskapene tross pandemien. Det er ført og fremst Alicante og Malaga hvor de har mange trofaste nordmenn, så får vi se om det kan bli mer etter hvert som de også øker flåten sin. Vi vil jo gjerne se Gran Canaria tilbake også, da det er mange nordmenn som har leiligheter der også, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen på Torp til flysmart24.

God respons

Hos Norwegian er man godt fornøyd med den responsen selskapet har fått etter at det ble kjent at selskapet ville vende tilbake til Torp.

Det har i dag lagt opp til to ruter fra flyplassen ved Sandefjord med oppstart i mars.

– På de to rutene til Alicante og Malaga har vi en jevn fordeling av bestillinger til begge reisemålene fra ruten starter opp. Spesielt har vi god interesse og etterspørsel rundt neste års påske- og sommerferie, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian, som sier dette om ønsket om rute også til Las Palmas:

– Per i dag foreligger det i dag ikke en beslutning på å åpne flere ruter fra Torp, sier Skari.

Flere ønske-reisemål

Tine Kleive-Mathisen har imidlertid flere reisemål på ønskelisten på vegne av flyplassen:

– Vi vil gjerne har noen flere spennende ruter til Middelhavet. Kroatia og Mallorca. Dessuten også Stockholm etter hvert som trafikken normaliserer seg, sier hun.  

I dag er det de to lavprisselskapene Ryanair og Wizz Air som dominerer rutetilbudet utenriks, og er jevnstore aktører på flyplassen.

Mange populære byer

-Ja, Wizz Air er blitt store på Torp og det er mange byer i Polen jeg ikke kjente til. Vi ser en økende trafikk også blant fullvaksinerte nordmenn, og byer som Krakow, Gdansk, Poznan og Wroclaw. I tillegg flyr de på Vilnius og Riga som også er populære blant nordmenn, sier Kleive-Mathisen.

Markedssjefen forteller også at flyplassen har en god del weekendreisende og grupper til disse byene.

– Det være seg vennegjenger eller firmaturer, da det er kort reisetid, flotte kulturbyer med mye historie og både hoteller og mat og drikke er rimelig. Man får mye for pengene, sier hun.

Venter på økning

Mens flyplassen venter på at KLM skal øke til to daglige avganger til Amsterdam, gleder man seg over at Widerøe er tilbake med ruten til København. Også det en viktig rute for de som reiser internasjonalt.

Ved siden av at Ryanair flyr til både Alicante og Malaga ut oktober, har også charterselskapene meldt sin ankomst:

– Flere av charterselskapene starter turer til Gran Canaria nå i høst, TUI i oktober og Ving den 16. desember. Alle disse går en gang i uken helt frem til april.  Så det er fult mulig å få sol og varme gjennom hele vinteren, nå som det begynner å bli kaldt her hjemme, sier Kleive-Mathisen.