Åpner for vaksinerte – det var for sent for chartergigant

Ving har kansellert vinterens charter-turer til Phuket og Thailand. Beskjed om åpning for fullvaksinerte kom for sent. Foto: Jenny Unnegård

Tiden er snart slutt da nordmenn og andre innreisende måtte gjennom en lang karantenetid når de skulle besøke det populære ferielandet Thailand. Fra 1. november er det meningen at fullvaksinerte fra bl.a. Norge skal slippe inn, uten å måtte gå i karantene.

Det er en beskjed som kommer for sent for chartergiganten Ving i Norge.

– Vi har akkurat kansellert våre flyvninger i vinter, sier Norge-sjefen for Ving, Marie-Anne Zachrisson, til flysmart24.

Vil velge andre reisemål

Det er et Facebook-innlegg fra Thailands statsminister som for få dager siden tente ny gnist i håpet om at landet skal åpne seg igjen for utenlandske besøkende.

Ifølge statsminister Prayut Chan-o-cha på Facebook gjelder den karantenefrie innreisen fra 1. november, og omfatter alle som er fullt vaksinert mot covid-19. Man må imidlertid teste seg før avreise og ved ankomst.

– Det haster å få turistnæringen på fote igjen, skriver statsministeren som frykter at turistene til Thailand ellers vil finne seg andre steder å dra som ikke lenger krever innreisekarantene.

Opphever portforbud

Det skjer samtidig som landet opphever portforbudet i områdene der dette gjelder, i hovedstaden Bangkok og 16 andre provinser.

Å komme seg til Thailand har ikke vært en enkel sak under pandemien.

Landet har ført en streng smittevern-politikk lenge. Tidligere optimistiske meldinger om at landet har stått foran en snarlig åpning, har vist seg å ikke stemme.

«Måtte ta en beslutning»

Denne gangen er meldingen også bekreftet av Thailands utenriksdepartement, og omfatter over 40 land som nå slipper karantene.

Zachrisson i Ving sier det er flere forhold som ligger bak beslutningen om å kansellere Thailand-reiser i vinter, og som nå er meddelt de som hadde bestilt reise dit:

– Sitatet fra statsministeren sender positive signaler, men vi vet fortsatt ikke eksakt hva som kommer å gjelde angående PCR-tester før avreise og etter ankomst. Uansett så måtte vi ta en beslutning om flyvningene våre til Phuket. Vi har forklart vi for våre kunder at det er flere årsaker enn innreiserestriksjonene som er årsak til vår beslutning, sier Zachrisson.

Høy forsikringsdekning

Ving viser også til at selskapet ikke har anledning til å fly over Afghanistan.

Dessuten at det ennå er uavklarte innreisebestemmelser til Thailand, selv om åpningen er varslet fra 1. november.

For å få visum til landet opplyser Ving også at man – for å få godkjent en visumsøknad – må ha en bekreftelse på helseforsikring med meget høy dekningsgrad.