Flyr åpner ny rute til nok en sommer-destinasjon

Siste rutenyhet for de ansatte i Flyr er Zadar i Kroatia. Byen får nå tilbake sin direkterute fra Oslo. Foto: Flyr

Flytilbudet fra Norge til ulike feriedestinasjoner rundt om i Europa er i ferd med å bli lagt. Flyr bygger seg opp mot et enda større tilbud, og i dag kom nok en nyhet.

Det dreier seg om en rute til det voksende feriemarkedet i Kroatia. Fra 9. april skal selskapet fly fra Oslo Lufthavn til Zadar som ligger ved Adriaterhavet.

Ruten skal flys to ganger i uken, hver onsdag og lørdag og det skal den gjøres ut sommersesongen – det vil si til slutten av oktober.

Under 500 kr

Prisene flysmart24 finner torsdag kveld er fra 479 kroner på vårparten, og fra 889 kroner i høysesongen fra juni måned. Begge dagene vil ruten starte om morgenen fra Oslo, med retur fra Zadar om ettermiddagen.

Dette er en rute som Norwegian også opererte mens selskapet fortsatt opererte med fullt sommerprogram.

Zadar lever litt i skyggen av mer kjente kroatiske feriesteder som  Pula, Split og Dubrovnik. Men stadig flere oppdager Zadar Riviera, som et alternativ.

Mange ferjeruter

Zadar er Kroatias femte største by, og har rundt 70 000 innbyggere, og ligger 20 mil sør for hovedstaden Zagreb. Zadar er en viktig havneby, og med det også et betydelig antall anløp av cruisebåter.

Havnen er også utgangspunkt for et stort nett av ferjeruter. Fra havnen går det ferger til ikke mindre enn 34 andre steder, bl.a. til flere øyer.

Bygger ut

Flyr bygger stadig ut sitt rutenett.

Selskapets første utenlandsruter gikk til Nice, Alicante og Malaga fra 21. august.

Deretter kom Paris, København og Roma inn på rutekartet.

I høst lanserte Flyr ruter også til skidestinasjoner og storbyer i Europa; Salzburg, Milano (Bergamo), Genève og Grenoble. 

Også ruter til Berlin, Barcelona og Brussel har kommet på plass. Selskapet har også åpnet rute til Las Palmas, men den vil bli lagt ned igjen i januar som følge av sviktende etterspørsel.