Utropt til verdens beste i global flyselskap-kåring

Emirates er et kjent innslag på Oslo Lufthavn, og har rute til Dubai. Foto: Emirates

Det Dubai-baserte flyselskapet Emirates har feid konkurrentene av banen og kapret posisjonen som verdens beste flyselskap for 2021. Selskapet er godt kjent for norske reisende og en betydelig aktør på Oslo Lufthavn.

Det er i den anerkjente kåringen World Travel Awards at Emirates stikker av med seieren. Ikke bare som verdens beste flyselskap, men også i klassen for verdens beste første klasse.

Til alt overmål stikker også selskapet av med andre priser samt at selskapets hjemmeflyplass, Dubai International Airport (UAE), er løfte frem som verdens beste lufthavn.

Tøff konkurranse

Det er litt en av bukett flyselskap Emirates har vunnet over i den globale kåringen.

De andre nominerte var bl.a. Air Canada, Air New Zealand, British Airways, Singapore Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa, Etihad også fra De forente arabiske emirater, Cathay Pacific fra Hongkong og Oman Air.

Av disse er bl.a. Lufthansa, Cathay Pacific og Singapore Airlines blant de 11 selskap i verden som er rangert som 5-stjerners selskap av et annet og respektert ratingbyrå, britiske Skytrax.

Oslo har luksustilbud

Emirates vant også kåringen av verdens beste første klasse.

Dette tilbudet er også godt kjent for nordmenn siden Emirates på sin Oslo-rute benytter flytypen Boeing 777-300ER.

Det er et langdistansefly som kan by på åtte innelukkede suiter på første klasse, et luksustilbud som byr de som råd til å reise slik på et oppgradert servicenivå som også ble kåret til verdens beste av Tripadvisor for 2020.

Også her vant Emirates over konkurrenter som Singapore Airlines, Qatar Airways og australske Qantas Airways.

Beste flyplass-lounge

Emirates er ikke ferdig med å plukke priser med dette.

Selskapet vinner også den globale prisen for verdens beste business class lounge. Den ligger på terminal 3 på hjemmeflyplassen Dubai International Airport.

Dessuten vinner Emirates også prisen for verdens beste bonusprogram. Det heter Skywards, og har tusenvis av norske medlemmer.

Hjemmeflyplassen Dubai International Airport vinner for tredje år på rad prisen for verdens beste lufthavn. Det i konkurranse bl.a. med meritterte Changi i Singapore, nye Istanbul Airport, Abu Dhabi International Airport og Hongkong International Airport.

Best i Europa

Kåringen inneholder også en egen klasse for de beste flyselskap i Europa.

Air France ser ut til å ri på en medgangsbølge for tiden. Selskapet ble kåret til Europas beste, det samme som i en annen kåring som flysmart24 har kunnet fortelle om dette året – hos Skytrax.

Det nasjonale flyselskapet i Frankrike danket i denne gruppen ut seks andre selskap: British Airways, KLM, Lufthansa, Swiss, TAP Air Portugal og britiske Virgin Atlantic.