Første Norse-fly har landet – trafikk i gang til våren

Litt over klokken 11 mandag kunne Nose-sjef Bjørn Tore Larsen se det første flyet til Norse Atlantic Airways trygt parkert på Oslo Lufthavn. Foto: Norse Atlantic Airways

Så har omsider det første flyet til det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways takk bakken på norsk jord. Det skjedde mandag morgen, litt over klokken 11.

Dette er det første av 15 fly som Norse skal ha i sin langdistanaseflåte.

Selskapet tar sikte på å komme i luften i løpet våren med sine ruter til USA, men endelig oppstarts-tidspunkt er ennå ikke klart.

Norwegian-fly

De rutene som til nå er kjent skal er til New York, Los Angeles og Miami.

Selskapet har innleid flere av Norwegians tidligere langdistansefly av typen Boeing 787 Dreamliner. Det er denne flytypen selskapet skal satse på.

Mye er ennå uklart rundt det nye selskapet, der Norwegioan-gründer Bjørn Kjos er en av investorene. Men selskapets toppsjef, Bjørn Tore Larsen, har imidlertid planen klar for den første flyvningen:

Første avgang fra Oslo

Den skal skje fra Oslo Lufthavn, selv om Nose også skal ha ruter fra London og Paris.

Flyene får to klasser, akkurat som Norwegian hadde:

Økonomi og premium økonomi.

Selskapet har valgt mindre sentrale flyplasser i USA:  Til New York vil man bruke Stewart-flyplassen og til Los Angeles heter flyplassen Ontario. Fort Lauderdale i Florida er den foreløpig tredje og den mest kjente for publikum.

Tror på oppgang

Larsen har stor tro på at det vil bli bedre tider etter hvert som pandemien blir bekjempet:

– Vi tror at etterspørselen etter transatlantiske reiser vil ta seg kraftig opp når pandemien er bak oss. Folk kommer til å ville utforske nye destinasjoner, besøke venner og familie og dra på jobbreise. Norse vil være der for å tilby komfortable og rimelige flyreiser med våre mer miljøvennlige Dreamlinere til både fritidsreisende og kostnadsbevisste forretningsreisende, sier Larsen.