Holder fast på munnbind-krav på norske Syden-reiser

På charterfly-selskapet som Ving bruker, Sunclass, vil påbudet om bruk av munnbind fortsette. Foto: Privat

Etter at krav om bruk av munnbind ble fjernet sist helg, har flyselskapene valgt ulik praksis for flyvinger fra norske lufthavner til feriemål i det sørlige Europa.

Både SAS og Norwegian har valgt å holde fast ved påbudet på alle reiser utenfor Skandinavia, mens det nye norske flyselskapet Flyr har valgt å fjerne påbudet.

Hos Flyr reiser man til destinasjonene i Middelhavs-landene uten påbud.

Følger anbefaling

Både SAS og Norwegian har henvist til anbefaling fra den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA.

Den anbefaler fortsatt munnbindpåbud. De to selskapene har sagt at de vil avvente endringer i anbefalingene derfra før de endrer praksis for reisemål utenfor Skandinavia.

Spørsmålet om hvilken praksis Skandinavias største charterfly-selskap, Sunclass Airlines, var åpent.

Åpnet for endring

Da flysmart24 spurte selskapets kommunikasjonssjef før helgen om hvilken praksis Sunclass ville velge ut fra norske flyplasser, var svaret at det ville følge EASA.

Man åpnet imidlertid for at selskapet kunne komme til å velge nasjonale bestemmelser.

Sunclass har nå kommet til at heller ikke det vil følge selskap som Flyr og fly til sørlige Europa uten munnbind-påbud. Det vil også vente på en ny anbefaling fra EASA.

Munnbind – uansett

Når flysmart24 nå spør selskapet om hvilken praksis selskapet har bestemt seg for å følge, er svaret klart:

– Sunclass Airlines følger den europeiske luftfartsmyndigheten EASAs regelverk. Det innebærer at alle reisende fortsatt må bruke munnbind. Dette gjelder til noe annet blir meddelt, og uansett fra hvilket land i Norden vi flyr ifra eller til hvilken sluttdestinasjon, skriver informasjonsmedarbeider Anna Hagberg i Ving Sverige.