SAS vurderer alternativ flykorridor til og fra Asia

SAS kan komme til å fly sør for Russland for å holde i gang Asia-rutene sine. Foto: SAS

Etter at Danmark har sagt at landet vil stenge russiske fly ute fra dansk luftrom, er det trolig bare et tidsspørsmål før Russland svarer med å stenge russisk luftrom for danske fly. Det vil i så fall ramme SAS.

Alle SAS’ ruter til Asia flys normalt over Russland, og gjennom den såkalte Sibir-korridoren. Den er den raskeste veien mellom Europa og Asia.

Nå leter SAS etter en alternativ flykorrdor:

Vurderer fortløpende

– Vi flyr til Shanghai og Tokyo, men vurderer situasjonen fortløpende. Vi har mulighet til å fly utenom – sør for russisk luftrom, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24 søndag.

Han presiserer at det ikke er tatt noen endelig beslutning om dette ennå.

– Situasjonen påvirker oss i svært liten grad. Flyet fra Tokyo i dag søndag er nå på vei tilbake. Det samme med en flight fra Tokyo. Neste flyvning til Asia er til Shanghai på tirsdag. Alle SAS’ flyvninger går til og fra fra Kastrup Lufthavn utenfor København, sier Eckhoff.

Finnair avlyser

For det finske nasjonale flyselskapet, Finnair, har konflikten blitt ødeleggende for selskapets Asia-trafikk.

Mange nordmenn bruker selskapet på sine reiser til og fra Asia, men i en melding sier Finnair nå at de stanser alle flyvinger til Asia i en uke fremover.

Selskapets talspersoner har gjort det klart at en omvei utenom Russland vil bli så lang at det vil gjøre det umulig for selskapet å fortsette med sine ruter til destinasjonene i Asia.

Her er flysmart24s sak om den spente situasjonen for luftfarten for øyeblikket:

Utestenges fra stadig flere land – lander fritt i Norge