Kanariøya hvor de stilsikre livsnyterne reiser i vinter

Fastboende nordmann på Lanzarote ber folk ta en pause fra Gran Canaria og velge Lanzarote i stedet. Her fra Puerto del Carmen. Foto: Ving

Det er liten tvil om at de aller fleste nordmenn som setter kursen for Kanariøyene denne vinteren, har et feriested på Gran Canaria som mål. Men slett ikke alle.

For nå økes satsingen på en annen av de populære Atlanterhavs-øyene, Lanzarote. Både Ving, Apollo og TUI har pakketurer dit.

Sist ute med ny satsing er Apollo: – Lanzarote appellerer mer og mer til de kravstore eventyrerne – og de stilsikre livsnyterne, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo.

Glad over fokuset

Nordmannen Ola Kjeldstad har bodd i flere tiår på øya, og gleder seg over at litt av fokuset på øyene flyttes til Lanzarote.

– Det er en skikkelig solskinnsøy med flotte hoteller, flotte strender og gode restauranter med anerkjente kokker, forteller Kjeldstad til flysmart24.

Han mener det livet der kan oppleves mer bedagelig enn på noen av de andre øyene:

– Livet går nok noe saktere på Lanzarote, sier Kjeldstad.

Vulkansk preg

Lanzarote bærer i større grad enn mange andre kanariøyer preg av å være vulkansk, med svart lava og dramatiske kratre. Mange mener likevel at øya er den stiligste av alle de populære ferieøyene.

Det er Ola Kjeldstad enig i.

– Livsnyterne finner sin plass på øya, fjernt fra storbyens kjas og mas. På Lanzarote har vi bare en storby. Det er den sjarmerende hovedstaden Arrecife med sine smale gater og gode restauranter, forteller Kjeldstad.

Mange mener også at Lanzarote de senere årene har blitt en gastronomisk ener.

Gastronomisk ener

– Lanzarote har fått mange internasjonale priser for sin gode vin og ikke minst for sine utsøkte oster. Kokkene har utviklet en ny type mattradisjon ved å bruke kortreist mat og drikke, blandet med internasjonale skikker, forteller Kjeldstad.

Han minner også om at Lanzarote ikke er noen stor øy:

– Langs kysten finner vi over 100 badestrender, de fleste med gyllen sand. Avstanden mellom de mest kjente attraksjonene på Lanzarote er kort, sier han. De mest aktuelle stedene er Puerto del Carmen, Playa Blanca eller Costa Teguise.

Dagstur til naboen

Apollo har satt opp turer fra Norge til Lanzarote gjennom hele vinteren. Det samme har Ving som satser på rutefly.

«Livsnyterne finner sin plass på øya»

Ola Kjeldstad. Foto: Privat

– Vi har satt opp direktefly på de mest populære avreisedagene, sier Vings Norge-sjef, Marie-Ann Zachrisson, til flysmart24.

Rivera minner også om at avstanden til en annen av Kanariøyene, Fuerteventura, ikke er lang:

– Skulle behovet for et ekstra stort eventyr melde seg kan man begi seg ut på en dagstur til Fuerteventura, sier hun.