United Airlines velger Sverige – dropper Norge-ruten

New York-flyet fra United Airlines har nettopp landet på Bergen Lufthavn. Ruten blir trolig ikke gjenopptatt neste sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ble trolig bare med forsøket for United Airlines, som i siste sommersesong opererte en nonstop rute mellom New York og Bergen. På neste års rutenett er den fjernet. I stedet er en daglig rute til Sverige prioritert.

Dette går frem av det rutetilbudet som den amerikanske flygiganten nå har presentert for sommeren 2023.

Her skriver selskapet at det gjenopptar en rekke ruter som har vært lagt ned tidligere, og legger til en rekke nye ruter.

Endelig kutt?

Blant annet gjenopptar United sin tidligere sommerrute til Arland-flyplassen utenfor Stockholm. Her starter man opp med flyvinger fra Newark i mai, etter at denne ruten har vært stanset siden 2019.

Ruten til Bergen ble startet i mai i fjor, og fortsatte utover sensommeren. Den er ikke nevnt på listen over ruter som skal opereres, og ligger ennå ikke inne i selskapets billettsystem.

Derfor har flysmart24 spurt United Airlines om dette betyr at ruten er kuttet, eller om den kan dukke opp igjen senere. Så langt har selskapet ikke besvart henvendelsen.

Fly direkte

For Bergen Lufthavn er dette et kraftig tilbakeskritt.

United hadde gjennom sommeren tre ukentlige flyvinger mellom JFK-flyplassen i USA og Flesland, og var det eneste amerikanske selskapet som fløy til og fra Norge.

USA-ruten var viktig både for lufthavnen, turistindustrien på Vestlandet og cruisenæringen som kunne fly amerikanske turister direkte til noen av Norges største turistområder. Det var derfor håp om at selskapet ville videreføre denne satsingen.

Nå satser United på andre ruter som trolig gir større effekt for selskapet.