Flyplassansatte tiltalt for juks med Norwegian-billetter

Fem ansatte ved den danske lufthavnen Aalborg er tiltalt for å ha svindlet med Norwegian-billetter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fem ansatte på flyplassen i Aalborg i Danmark er tiltalt for bedrageri mot Norwegian. I alt skal virksomheten ha kostet det norske selskapet nesten 200 000 kroner i tapte inntekter.

Ifølge det danske bransjenettstedet Check-in.dk er de fem anklaget for å ha jukset med billettene for familie, kolleger, venner og deres ektefeller.

Dette skal for enkelte ha pågått over flere år, og saken har vært etterforsket siden 2019. Nå har påtalemyndighetene besluttet å ta ut tiltale mot fem ansatte.

Slapp å betale

Bedrageriet skal ha dreid seg om å endre flybillettene på ulovlig måte.

Billetter som har vært kjøpt som low fare, altså uten bagasje og sete, har så blitt endret til å gi rett til bagasje og sete.

Dette uten at de reisende har betalt for det, og uten at Norwegian har fått inntektene fra dette. Dette salget kalles ancillary revenue, og er en svært viktig inntektskilde for alle flyselskap.

Fattet mistanke

Det var Norwegian selv som fattet mistanke i saken, og som kontaktet politiet. Etterforskningen har vist at det påståtte bedrageriet skal ha foregått i tiden 2017 til 2019.

Det er fem tiltalte i saken, mens en sjette ansatt foreløpig er siktet i samme sak.

Ingen av dem er ansatt i Norwegian, men hos Aalborg lufthavn.